Treceți la conținutul principal

Ioan Buduca. Scrisoare deschisă prietenului meu Mircea Cărtărescu: “Ai devenit un biet politruc!”


C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Scrisoare deschisă prietenului meu Mircea Cărtărescu: “Ai devenit un biet politruc!”

Share Button
Dragă Mircea,

16665078_1346810812007812_1808899101838607155_o

și eu sunt un adversar al forțelor pesediste abominabile. Așadar, un adversar al PSD-ului din trecut. În prezent, n-a apucat să făptuiască nimic în contra interesului național. Nici măcar OUG 13/31 ianuarie 2017, pe care tu o consideri o faptă urâtă, nu avea ceva în contra interesului național, nici în contra intereselor Anticorupție. Avea, într-adevăr, ceva imoral: îl lăsa pe Dragnea fără acuzația de abuz în seviciu în dosarul pe care îl are la DNA, dar nu și fără acuzația de fals în acte publice. În rest, nimic imoral. În schimb, totul părea constituțional. De ce, oare, nu au mai vrut românii să aștepte controlul CCR asupra acestei aparențe? Ești scriitor (nu politician): nu te întrebi ce facem noi, românii, când punem strada în locul CCR?
Mircea, acceptă, te rog, că s-ar putea să existe oameni cu o competență economică mai calificată ca a ta. Economică, nu politică. Ei bine, îți voi rezuma o teză a unui economist care are Premiul Nobel: marile corporații vor fi întotdeauna împotriva creșterii salariului minim în țările în care fac afaceri; ele vor reacționa reducând intervalul contractual de muncă salariată de la 8 ore la 6 ore, ca să ajungă, astfel, la același cuantum de plăți pentru salarii, dar vor obliga salariații să stea 8 ore la lucru; salariații nu vor face plângeri penale, în unele țări, sau, dacă vor face, în altele, marile corporații vor încerca să ”convingă” Parchetul General să nu le ia în seamă; de asemenea, marile corporații vor fi foarte revoltate dacă legislația fiscală din unele țări va impozita fiecare dolar (euro) care iese, pe căi bancare, din țara respectivă cu un cunatum anume, calculat în așa fel încât să fie diminuate rezonabil pierderie statelor respective rezultate din mecanismul de optimizare fiscală numit transfer de prețuri.
Aici, opresc rezumatul și trec la exemplificarea unui transfer de prețuri. Uite, eu lucrez în țara ta. Fac automobile. Import din țara X, un fel de paradis fiscal, niște piese ca să fie asamblate în producția din țara ta. Fabrica de piese din țara X este tot a mea. Cumpăr piesele mele din țara X la suprapreț (de la simplu la dublu, de pildă). Poți calcula câți bani din profitul pe care îl fac în țara ta au plecat în țara X, un fel de paradis fiscal? Sper că poți ”calcula” măcar atât: cine s-a supărat pe programul de guvernare al actualului Guvern PSD.
Mircea, aș vrea să mai accepți o rugăminte amicală. Cunoști expesia deep state? Ea definește o realitate acoperită care există în majoritatea statelor democratice. Deep state nu e ceva democratic. Ba, dimpotrivă. Dar noi eram singurul stat din lume în care deep state urma să fie devoalat publicului prin ”bunăvoința” actualei guvernări PSD. Înțelegi, oare, acum, în ce afacere ne aflăm și care este rolul străzii?
Dacă nu înțelegi pericolul în care se află țara (nu incompetența clasei politice), te rog să urăști în continuare pesediștii: ai devenit un biet politruc!
Autor: Ioan Buduca
Facebook Comm

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE