Treceți la conținutul principal

Cinci persoane au fost audiate, într-un dosar penal privind folosirea ilegală a unor drone

Filosoful Mihai Șora, cunoscut pentru luările sale de poziție împotriva actualei Puteri și pentru susținerea protestelor din Piața Victoriei, comentează ironic, pe Internet, intenția Poliției de a-i sancționa pe cei care au lansat drone la miting.
"După ce am studiat (din scoarță-n scoarță) codul penal, acum trecem la codul aerian. Pentru 80–100 de ani: dacă nu știți ce este o dronă, aflați de la mine (100+). Este un Boeing fără uși, fără hublouri, fără pasageri, mai mititel-mititeluț, cam cât o acviluță. Când te plimbi cu acviluța prin oraș, riști o pedeapsă de la trei la șase ani. PS: Cu bărcuțe de hârtie pe lacul Cișmigiu avem voie?", a scris Mihai Șora, sâmbătă, pe Facebook.
În ultimele zile, cinci persoane fuseseră duse la audieri, la București, într-un dosar privind folosirea ilegală a unei drone, în timpul protestelor din Piața Victoriei.

Citește și: Continuă represaliile în cazul protestelor din Piața Victoriei. Cinci persoane au fost audiate, într-un dosar penal privind folosirea ilegală a unor drone
Ancheta este efectuată de procurori, împreună cu Autoritatea Aeronautică Română. Astfel, mai multe persoane au fost chemate, în ultimele zile, la secţii de Poliţie din Capitală, pentru a se stabili dacă dronele pe care le deţin sunt înmatriculate şi dacă aveau aviz de la Autoritatea Aeronautică Română pentru a le folosi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE

Biblioteca Digitală a României, DACOROMANICA,

Charta documentară
După o prea îndelungată risipire a energiilor, timp de un deceniu, în 20 septembrie 2009, a fost inaugurată Biblioteca Digitală a României, DACOROMANICA, apelativ inspirat din modelele francez şi spaniol: GALLICA și HISPANICA.

DACOROMANICA este singura bibliotecă digitală românească organizată profesional şi accesibilă gratuit în INTERNET. Dezvoltarea ei prin îmbogățire cu documente digitale se face continuu, în fiecare săptămână, astfel încât să reprezinte un veritabil instrument în cadrul rețelelor de cooperare națională și internațională, precum și un partener credibil al Bibliotecii Virtuale Europene, EUROPEANA.

DACOROMANICA este singura bibliotecă digitală din România capabilă să răspundă în timp real provocărilor contemporane ale revoluției cunoașterii:
Solicitarea de a avea acces la documentele unicate sau dificil de cercetat; Cererea de consultare a textelor integrale sau a corpusurilor importante îmbogățite prin valoarea adăugată a asocierii im…