duminică, 19 februarie 2017

Cinci persoane au fost audiate, într-un dosar penal privind folosirea ilegală a unor drone

Filosoful Mihai Șora, cunoscut pentru luările sale de poziție împotriva actualei Puteri și pentru susținerea protestelor din Piața Victoriei, comentează ironic, pe Internet, intenția Poliției de a-i sancționa pe cei care au lansat drone la miting.
"După ce am studiat (din scoarță-n scoarță) codul penal, acum trecem la codul aerian. Pentru 80–100 de ani: dacă nu știți ce este o dronă, aflați de la mine (100+). Este un Boeing fără uși, fără hublouri, fără pasageri, mai mititel-mititeluț, cam cât o acviluță. Când te plimbi cu acviluța prin oraș, riști o pedeapsă de la trei la șase ani. PS: Cu bărcuțe de hârtie pe lacul Cișmigiu avem voie?", a scris Mihai Șora, sâmbătă, pe Facebook.
În ultimele zile, cinci persoane fuseseră duse la audieri, la București, într-un dosar privind folosirea ilegală a unei drone, în timpul protestelor din Piața Victoriei.

Citește și: Continuă represaliile în cazul protestelor din Piața Victoriei. Cinci persoane au fost audiate, într-un dosar penal privind folosirea ilegală a unor drone
Ancheta este efectuată de procurori, împreună cu Autoritatea Aeronautică Română. Astfel, mai multe persoane au fost chemate, în ultimele zile, la secţii de Poliţie din Capitală, pentru a se stabili dacă dronele pe care le deţin sunt înmatriculate şi dacă aveau aviz de la Autoritatea Aeronautică Română pentru a le folosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu