Treceți la conținutul principal

Senatorul independent Valer Marian a realizat o "tomografie" a Serviciului Roman de Informatii


POLITIA POLITICA, DEMASCATA – Senatorul Valer Marian: "Capul simbolic al sistemului politienesc este Coldea... Kovesi este perceputa drept un instrument al acestuia... Coldea, Cozma si Dumbrava au fost adusi in SRI pe relatii de nepotism si promovati pe criterii politice sau clientelare... Dumbrava a fost racolat de SRI in timp ce era procuror stagiar... Si-a uimit profesorii cu modul in care si-a sustinut crezul: Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit la puscarie"

Sursă  : http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/politia-politica-demascata-senatorul-valer-marian-capul-simbolic-al-sistemului-politienesc-este-coldea-kovesi-este-perceputa-drept-un-instrument-al-acestuia-coldea-cozma-si-dumbrava-au-fost-adusi-in-sri-pe-relatii-de-nepotism-si-promovati-pe-criterii-poli

Joi, 15 septembrie 2016 15:33 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Senatorul independent Valer Marian a realizat o "tomografie" a Serviciului Roman de Informatii in care dezvaluie modul in care capii SRI au ajuns sa fie numiti in functii-cheie in acest serviciu secret si cum actioneaza in prezent in activitatea lor. Despre generalul SRI, Florian Coldea, Valer Marian dezvaluie ca a ajuns sa fie "depozitarul unui volum imens si important de informatii care-i confera o putere ce poate dauna democratiei si statului de drept", fiind cel mai longeviv sef operativ pe care Serviciul l-a avut (11 ani). In sistem, sustine Valer Marian, Florian Coldea este perceput ca fiind "capul simbolic al sistemului politienesc din Romania" si cel care o foloseste ca "instrument" pe sefa DNA Laura Kovesi. In ce il priveste pe generalul SRI, Dumitru Dumbrava, cel care a afirmat nonsalant ca instantele reprezinta "campul tactic" al Seriviciului Roman de Informatii, senatorul Valer Marian afirma ca acesta nu reprezinta "un produs 100% al scolii SRI, fiind absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si activand o perioada ca procuror". Precizeaza insa ca racolarea lui Dumitru Dumbrava de catre SRI s-a produs in perioada in care activa ca procuror stagiar, ocazie cu care a fost angajat la Directia Juridica si a primit gradul de capitan.
Despre generalul SRI, Dumitru Dumbrava, senatorul Valer Marian dezvaluie ca si-a uimit profesorii, "chiar si pe cei care servisera regimul comunist in temuta Directie a VI-a (Cercetari Penale)" atunci cand si-a sustinut crezul sau profesional: „Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit la puscarie”.
In declaratia politica facuta in data de 14 septembrie 2016, senatorul Valer Marian a mentionat ca generalii Florian Coldea, Sorin Gabriel Cozma Cozma si Dumitru Dumbrava au fost adusi in SRI pe relatii de nepotism si au fost promovati pe criterii politice sau clientelare, la fel ca si alte "generalease ale lui Traian Basescu", precum Emilia Istode (fost sef al Directiei Economice) si Elena Cristina Posastiuc (seful Centrului pentru Surse Deschise).
Prezentam in continuare declaratia politica a senatorului independent Valer Marian:
"Senator: Valer Marian

Circumscripƫia electorala: nr. 32 Satu Mare

Colegiul electoral: nr. 1

Grupul parlamentar: independent

Ṣedinƫa Senatului din: 14.09.2016

DECLARATIE POLITICA

Titlu: Statul politienesc apud Traian Basescu

Alaturi de sintagma stat mafiot, fostul presedinte Traian Basescu a inceput sa utilizeze si sintagma stat politienesc, aratand cu degetul si indreptandu-si tirul spre reprezentantii binomului SRI-DNA, generalul Florian Coldea si procurorul sef Laura Codruta Kovesi. Capul simbolic al sistemului politienesc din Romania este identificat cu generalul Coldea, avand in vedere ca procurorul sef Kovesi este perceput drept un instrument al acestuia. Aflat de 11 ani in functia de prim adjunct al directorului SRI, respectiv de sef operativ al principalului serviciu secret din Romania, generalul Coldea a devenit depozitarul unui volum imens si important de informatii care-i confera o putere ce poate dauna democratiei si statului de drept. Coldea a fost promovat sef operativ al SRI de catre ex-presedintele Traian Basescu in 2005, la varsta de 34 de ani, pe filiera politica portocalie (Gheorghe Falca-Gheorghe Seculici), dintr-un obscur ofiter, cu gradul de maior, din Inspectoratul pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului, dupa ce se remarcase doar prin repetentia de la Academia Nationala de Informatii si prin promovarea pe baza de nepotism, in urma interventiilor unchiului sau, cunoscutul general Dan Gheorghe (care a detinut functii de conducere in Securitate, iar dupa 1989 a fost sef al serviciului secret al MAI si seful Directiei pentru Apararea Constitutiei din SRI).

Niciun alt sef operativ al SRI nu a avut o asemenea longevitate in functie. In perioada 1990-2006, in care functia de director al SRI a fost detinuta de Virgil Magureanu, Costin Georgescu si Radu Timofte, primii adjuncti au fost tinuti in functie timp 2-3 ani. Inclusiv in regimul dictatorial comunist Nicolae Ceausescu i-a schimbat pe sefii Securitatii la 4-5 ani. In statele Uniunii Europene si in Statele Unite ale Americii sefii operativi ai serviciilor secrete nu sunt tinuti in functie perioade atat de indelungate, mandatele lor fiind limitate ca durata, coincizand de regula cu mandatul presedintelui sau al primului ministru in functie. De exemplu, democratia americana a tras invatamintele de rigoare dupa experientele cu celebrul director al FBI, John Edgar Hoover, care a detinut aceasta functie aproape patru decenii, din vremea prohibitiei pana la generatia hippy.

Despre generalul Florian Coldea s-au spus si s-au scris multe. Personal i-am acordat o atentie critica si sporita in mai multe declaratii politice, cea mai ampla si documentata fiind intitulata „Generalul Coldea, cainele de prada al democratiei” (prezentata in sedinta Senatului din 28 mai 2013). Mai putin s-a vorbit despre subalternii si colaboratorii sai cei mai apropiati, care au fost principalele sale unelte sau instrumente din SRI prin care a creat si a extins tentaculele statului politienesc. Principalii sai ciraci sunt considerati generalii Dumitru Dumbrava (fost sef al Directiei Juridice), Sorin Gabriel Cozma (fost sef al Directiei Economice si apoi sef al Directiei pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului), Emilia Istode (fost sef al Directiei Economice) si Elena Cristina Posastiuc (seful Centrului pentru Surse Deschise).

Derapajele neconstitutionale ale generalului Dumbrava, mana dreapta a primului adjunct Coldea

In ultimii ani mana dreapta a primului adjunct Coldea a fost generalul Dumitru Dumbrava, pana recent seful Directiei Juridice a SRI, considerata de unii drept continuatoarea Directiei a VI-a (Cercetari Penale) a Securitatii. Generalul Dumbrava a ajuns in atentia opiniei publice in urma mai multor declaratii socante. Cea mai socanta a fost declaratia conform careia justitia din Romania a devenit „un camp tactic” pentru SRI: „Concret, daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind naiv am putea spune acum, ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze”.

O alta declaratie socanta a facut bataiosul general Dumbrava in Parlamentul Romaniei cand a solicitat nici mai mult nici mai putin decat inmatricularea calculatoarelor din Romania, solicitare care a facut deliciul ironiilor marilor agentii internationale de presa. „Computerele personale conectate la magistrala informatica trebuie sa primeaca numere de inmatriculare, iar utilizatorii carnete de detinatori”, a solicitat imperios generalul cu nume forestier cand a sustinut Legea privind securitatea cibernetica, lasand sa se inteleaga ca SRI ar dori un „cod rutier” si pentru Internet. Acest general si-a permis, cu alta ocazie, sa-i mustruluiasca pe membrii cu capul pe umeri ai unor comisii parlamentare care s-au opus proiectului de lege privind stocarea datelor de trafic a comunicatiilor personale, proiect care a fost respins si de Uniunea Europeana. Totodata, Dumbrava a pledat intens cu privire la necesitatea unei legi privind cartelele preplatite.

Pentru a intelege comportamentul de cerber al generalului Dumbrava este necesara o analiza a activitatii acestuia in SRI. Dumbrava nu este un produs 100% al scolii SRI, fiind absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si activand o perioada ca procuror. A fost racolat de SRI in timp ce era procuror stagiar, fiind angajat la Directia Juridica si primind gradul de capitan. Cu prilejul absolvirii unui curs minimal de initiere in domeniul de activitate al SRI, tanarul capitan Dumbrava si-a uimit profesorii, chiar si pe cei care servisera regimul comunist in temuta Directie a VI-a (Cercetari Penale) cu modul in care si-a sustinut crezul sau profesional: „Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit la puscarie” (mentalitate de Javert, cunoscutul politist din romanul „Mizerabilii” a lui Victor Hugo).

Dumitru Dumbrava si-a pastrat acest crez de-a lungul intregii sale cariere in SRI, desi articolul 13 din Legea de organizare si functionare a SRI prevede clar ca organele Serviciului Roman de Informatii nu pot efectua acte de cercetare penala, nu pot lua masura retinerii si arestarii preventive si nu dispun de spatii proprii de arest. Astfel, de fiecara data cand era desemnat sa efectuze vreo cercetare disciplinara asupra angajatilor SRI, avea sadica placere sa-si intimideze „victimele” cu amenintarea: „Cea mai mare satisfactie a mea este sa arestez si sa trimit in puscarie”. Intr-o prima etapa avea sa-si indeplineasca aceasta pornire prin incondeierea suspectilor in actele de sesizare pe care Directia Juridica a SRI le intocmea si le inainta catre parchete (DNA, DIICOT, PiCCJ, s.a.). In etapa urmatoare, dupa ce a devenit director al Directiei Juridice, colonelul Dumbrava s-a ocupat cu perseverenta de selectionarea si de admiterea unor procurori si judecatori la Colegiul Superior de Securitate Nationala si de recrutarea absolventilor merituosi in „corpul ofiterilor acoperiti” din legatura sa personala, caci o legatura institutionala de aceasta natura este interzisa de Legea privind statutul magistratilor.

In fine, a venit si vremea mult asteptata in care colonelul apoi generalul Dumbrava a realizat incondeierea suspectilor in rechizitorii sau in sentinte din cauzele repartizate procurorilor sau judecatorilor din legatura sa personala. De multe ori a fost sesizata similitudinea dintre ideile inchizitoriale si marca de scriitura a cerberului Dumbrava continute in actele de sesizare a parchetelor de catre SRI si in actele de urmarire penala ale procurorilor. Nu intamplator generalul Dumbrava a fost surprins in biroul procurorului sef al DNA unde primea raportul de la anumiti procurori sau judecatori. Dumbrava este cel care a impus ca in comunicatele de presa ale DNA sa fie inserata fraza in care se mentiona ca urmarirea penala a fost realizata cu sprijinul logistic al SRI, care ne aminteste de cunoscuta si trista formula uzitata in perioada bolsevica; „dusmanii poporului au fost prinsi si au marturisit cu sprijinul organelor de Securiate”. Cert este ca asemenea imixtiuni ale SRI constituie un atentat grav si intolerabil la independenta justitiei si trimit in derizoriu susmentionatul articol 13 din Legea de organizare si functionare a SRI. Alta incalcare flagranta a independentei justitiei s-a produs prin organizarea de catre generalul Dumbrava a unor cursuri de instruire a judecatorilor care incuviinteaza mandatele de interceptare pe siguranta nationala, avand in vedere ca SRI este parte in aceste dosare. Culmea ironiei este ca generalul Dumbrava a ajuns sa predea cursuri de etica la Academia Nationala de Informatii.

Spre finele lunii iulie a.c., generalul Dumbrava a fost eliberat din functia de sef al Directiei Juridice si a fost numit secretar general al SRI. Se poate vorbi de o promovare in conditiile in care functia de secretar general este a sasea in organigrama SRI, dupa director, prim adjunct si trei adjuncti. Unii spun ca este o rampa de lansare pentru functia de prim adjunct al directorului SRI, dupa retragerea tot mai previzibila a generalului Coldea, care ar fi conditionat plecarea sa de inlocuirea cu omul sau cel mai de incredere.

Afacerile si abuzurile unui general care a raspuns de contraspionaj si de antiterorism

Un alt colaborator apropiat al generalului Coldea, care a fost implicat in actiuni de politie politica dar si in afaceri nebuloase, a fost generalul Sorin Gabriel Cozma, pana recent seful Directiei de Prevenire si Combatere a Terorismului. Anterior, in perioada in care a avut gradul de colonel, Cozma a fost seful Directiei Economice din SRI. Racolat la inceputul anilor 90, cariera lui Cozma in SRI a inceput dupa ce s-a casatorit cu o nepoata a sotiei fostului director Virgil Magureanu. Ulterior s-a despartit de aceasta si s-a cuplat cu o subalterna, Emilia Istode, care a ajuns si ea general SRI si ia succedat in functia de sef al Directiei Economice. Ascensiunea generalului Cozma s-a bazat mai intai pe relatiile sotiei, iar apoi pe servilismul fara limite fata de presedintele Traian Basescu.

Sorin Gabriel Cozma a fost implicat in mai multe scandaluri de rasunet de-a lungul carierei sale in SRI. Un prin scandal legat de numele sau a avut loc in perioada 1998-1999, cand s-a ocupat de Ministerul Lucrarilor Publice, iar ministrul Nicolae Noica l-a reclamat la directorul SRI de la acea vreme, Costin Georgescu, cerand sa fie dat afara pentru ca ar fi fost implicat in mai multe afaceri dubioase. Nu a fost insa dat afara, ci a fost transferat pe zona de agricultura.

Numele lui Cozma apare si in dosarul generalului-maior (r) Ovidiu Soare, cunoscut drept mana dreapta a fostului director al SRI, Radu Timofte, care a fost trimis in judecata de DNA pentru infractiuni de luare de mita, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, instigare la fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, omisiunea sesizarii organelor judiciare privind siguranta nationala, transmiterea de informatii cu caracter secret sau confidential, in afara cadrului legal. Dosarul generalului Soare a derivat din dosarul privind mafia petrolului si coruptia din Directia Judeteana Prahova a SRI, acesta fiind acuzat ca a pretins si primit bani, bunuri si servicii de la mai multi subalterni, pentru a-i promova in perioada in care a coordonat Directia pentru Apararea Constitutiei si Directia Economica din SRI. Atunci s-a scris ca generalul Soare si-a plasat subalterni fideli la comanda mai multor directii, printre care si pe colonelul Sorin Gabriel Cozma, pe care l-a impus in functia de sef al Directiei Economice, unitate care se ocupa cu contraspionajul economic in SRI.

In anul 2006, in timp ce era seful Directiei Economice, colonelul Cozma a ordonat o ancheta a SRI impotriva jurnalistului Ravan Belciuganu, seful Sectiei Investigatii de la Jurnalul National, care publicase o ancheta despre construirea Spitalului SRI de la Balotesti. Este vorba de spitalul care s-a aprovizionat cu substante dezinfectante de la firma patronata de Dan Condrea, conform unor dezvaluiri de presa de dupa izbucnirea scandalului din acest an. In ancheta sa, Razvan Belciuganu a dezvaluit ca, pentru dotarea Spitalului SRI, statul a garantat un credit extern de 15 milioane de euro si ca o parte din acesti bani au fost folositi pentru achizitionarea de echipamente medicale de la firma Medicare Tehnics SRL. Achizitia de echipamete s-a facut din „sursa unica”, fapt care semnifica ca aceasta firma era agreata de SRI. Ulterior s-a aflat ca unul din directorii Medicare Tehnics era George Tudor Coldea din Cluj Napoca, care este verisorul primar al primului adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea. Documentul privind urmarirea jurnalistului Belciuganu are trei elemente cheie: este supervizat de generalul Coldea, iar in finalul notei ofiterului de caz se mentioneaza ca in urma intalnirii au fost obtinute materiale olografe si ca exista suportul audio al acesteia. Practic rezulta ca monitorizarea presei era facuta la comanda Directiei Economice din SRI, care avea ca principala atributie monitorizarea activitatii economice din Romania. In nota se recunoaste ca s-au facut inregistrari audio cu jurnalistul si in redactie fara nici o autorizatie in acest sens.

Numele generalului Cozma apare si in cartea fostului procuror sef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, intitulata „Pradarea Romaniei”, legat de refuzul SRI de a intercepta si transmite convorbirile fostilor consilieri prezidentiali Theodor Stolojan si Elena Udrea in cunoscutul dosar ALRO, care a fost constituit in urma si in baza unei sesizari a Directiei Economice din SRI, pe care o conducea. Dupa ce in data de 3 iunie 2008 a obtinut de la Inalta Curte de Casatie si Justitie autorizarea interceptarii comunicatiilor suspectilor susmentionati si a trimis cererea in acest sens la SRI, procurorul Nastasiu a fost chemat de colonelul Sorin Cozma, seful Directiei Economice, cu care a purtat o discutie dura, conflictuala. Potrivit lui Nastasiu, cu aceasta ocazie, colonelul Cozma i-a spus ca nu-si mai sustine opinia anterioara si ca nu impartaseste punctul de vedere al procurorilor cu privire la implicarea acestor persoane de la nivel inalt in actiunile grupului Marco, aflat sub control rusesc, cu interese deosebite in domeniul energiei si materiilor prime strategice din Romania. Apoi, cu impertinenta, colonelul Cozma l-a intrebat ce anume urmareste in cadrul dosarului respectiv si i-a spus transant ca nu va aproba cererea, mai exact nu va facilita supravegherea sau monitorizarea intalnirilor acestor persoane foarte importante. Un asemenea refuz este foarte grav, fara precedent, intrand sub incidenta infractiunilor de obstructionare a justitiei si de favorizarea infractorului, in conditiile in care interceptarea a fost autorizata de Inalta Curte de Casatie si Justitie iar dosarul a fost constituit in urma unui act de sesizare al SRI. Cert este ca SRI nu a furnizat DIICOT niciun transcript al convorbirilor purtate de Stolojan, Udrea sau alti suspecti din dosarul ALRO. Dupa o luna de la autorizare, procurorul Nastasiu a solicitat Inaltei Curti de Castie si Justitie prelungirea autorizatiei de interceptare si a informat instanta ca SRI a refuzat sa se conformeze cererii anterioare, dar a doua zi a fost demis din DIICOT, de procurorul general al Romaniei din perioada respectiva, Laura Codruta Kovesi (campionul national al luptei anticoruptie de azi).

In cursul acestui an, generalul Cozma a fost legat de scandalul Hexi Pharma, in contextul in care s-a aflat ca aceasta firma a asigurat si aprovizionarea Spitalului SRI cu dezinfectanti in perioada 2011-2016. Dupa moartea suspecta a patronului Dan Condrea, presa a dezvaluit ca in localitatea Tamasi, in apropierea caruia a avut loc accidentul mortal de masina al acestuia, au case trei generali SRI, printre care si generalul Sorin Gabriel Cozma. Pornind de la faptul ca Dan Condrea a efectuat vreo douasprezece curse prin zona respectiva inainte de accident, au fost lansate supozitii ca acesta ar fi urmarit sa intre in contact cu un personaj important care avea stiinta sau era implicat in afacerile sale. Conexiunile anterioare ale generalului Cozma indeosebi cu afacerile de la Spitalul SRI, dar si cu afacerile din Ministerul Lucrarilor Publice, cu afacerile mafiei petrolului din Prahova si cu afacerea ALRO intaresc astfel de supozitii. Aceste supozitii sunt intarite si de faptul ca, la finele lunii iulie a.c., generalul Cozma a fost eliberat din functia de sef al Directiei de Prevenire si Combatere a Terorismului si a fost numit in fruntea unui oficiu legat de ORNISS, fapt ce se poate traduce drept o retrogradare si o marginalizare a sa.

Cu cateva zile inainte de a fi demis, generalul Cozma a socat opinia publica printr-o declaratie stupefianta facuta in calitate de sef al Directiei de Prevenire si Combatere a Terorismului, intr-o prelegere tinuta la Festivalul de film istoric de la Rasnov. In esenta, generalul Cozma a afirmat ca „DAESH” (Statul Islamic- n.n.) e cel mai puternic brand creat de terorism” si ca „ indiciile arata ca DAESH pregateste un atac de mari proportii, inedit”. Afirmatiile generalului SRI au provocat reactii negative din partea mai multor analisti din domeniul informatiilor. „Un general roman din SRI vine si spune ca stie el ce pregateste DAESH alias ISIS. Daca ISIS pregateste asa ceva atunci ii avertizeaza public. Daca doar se lauda e si mai grav”, a replicat un analist. „Acest domn merge la un festival de film si incepe acolo sa vorbeasca de DAESH alias ISIS si se lauda ca stie el totul. E copilaresc”, a punctat un alt analist.

Culmea nepotismului si neprofesionalismului din SRI: generalesele lui Basescu

Sa fi facut cariera in SRI un general neprofesionist, suferind de boala copilariei sau chiar idiot de-a binelea? Tot ce este posibil. Generalii Coldea, Cozma si Dumbrava au fost adusi in SRI pe relatii de nepotism si au fost promovati pe criterii politice sau clientelare. Din pacate nu au fost cazuri singulare. Generaleasa Emilia Istode, poreclita Anaconda, a fost adusa si promovata pe baza de relatii de amantlac si pe favoruri sexuale. Emilia Istode si Elena Cristina Posastiuc au fost denumite generalesele lui Traian Basescu din SRI. Pe de o parte, acestea au fost avansate la gradul de general de fostul presedinte al Romaniei, in primavara anului 2012, fiind primele femei general din SRI. Sub presedintia lui Basescu, Iftode a fost promovata sef al Directiei Economice, iar Posastiuc sef al Centrului de Surse Deschise. Pe de alta parte, in vara anului 2012, dupa suspendarea si declansarea referendumului de demitere a fostului presedinte, aceste generalese au condus ca niste amazoane celula de criza constituita in vederea salvarii acestuia, celula care a condus campania de denigrare a adversarilor sai din USL si de intoxicare si manipulare a opiniei publice interne si internationale. Conform unor ofiteri din SRI, atunci au fost savarsite acte grave de politie politica, in sensul ca politicienii etichetati vehement anti-Basescu au avut parte de o minutioasa investigare si fisare personala, dupa care unii au fost trecuti pe liste speciale de potentiali atentatori iar altii au primit eticheta VIP, adica agenti de legatura cu puteri straine, au fost trecuti pe lista dusmanilor Constitutiei si au fost ascultati, urmariti, monitorizati, devenind vectori tinta pentru SRI.

Referitor la Emilia Istode se cuvine mentionat ca a fost racolata de SRI in perioada in care era secretara la o organizatie sindicala din Giurgiu, dupa care a urmat scoala de perfectionare de la Gradistea. Niciodata casatorita, a fost poreclita Anaconda, intrucat a fost implicata in mai multe combinatii si chiar scandaluri amoroase cu colegi de serviciu. Ascensiunea ei s-a produs dupa ce s-a cuplat cu seful sau de la Directia Economica, colonelul Sorin Gabriel Cozma, care a divortat din cauza ei si a sprijinit-o sa fie avansata in grad si in functie. Pana la urma, din cauza acestei legaturi amoroase, colonelul Cozma a fost schimbat din fruntea Directiei Economice, fiind numit sef al Directiei de Prevenire si Combatere a Terorismului, dar acesta a reusit sa o impuna pe amanta sa in functia de sef al Directiei Economice. Potrivit unor subalterni, dupa preluarea functiei, Emilia Istode a incercat sa se impuna in fata ofiterilor din subordine adoptand, datorita lipsei de profesionalism, o pozitie de forta si dictat, manifestata prin amenintari, sanctiuni si destituiri, care au creat o situatie extrem de tensionata in unitate. Pentru maiorul Robert Serban, starea de stres permanent, dublata de un conflict violent cu colonelul Emilia Istode in data de 9 martie 2010, s-a soldat cu un infarct fatal, acesta decedand in pofida eforturilor de resuscitare depuse de echipa SMURD care a intervenit de urgenta. Pe de alta parte, in Directia Economica a fost instituit un sistem de extorcare de bani de la societati comerciale sau de la oameni de afaceri ajunsi in situatii de dificultate (probleme penale sau de insolventa, probleme contractuale, indeosebi cu statul s.a. ). In aceasta vara generalul Emilia Istode a fost schimbata din functia de sef al Directiei Economice, primind alte insarcinari conform unui comunicat al SRI.

In ce o priveste pe Elena Cristina Posastiuc, se cuvine mentionat ca aceasta descinde din vechea Securitate, unde a fost subofiter, si ca a fost promovata pana la gradul de general SRI si la functia de sef a Centrului de Surse Deschise. Denumita si Centrul de Monitorizare Media, aceasta unitate a SRI s-a ocupat de penetrarea, infiltrarea si manipularea presei din Romania. Acest centru alimenteaza agentii acoperiti din mass media cu materiale de denigrare si intoxicare, dezinformare si derutare. Potrivit unor subalterni, si generalul Elena Cristian Posastiuc a adoptat o pozitie de forta si dictat in unitate, instituind un sistem foarte bine pus la punct de recompense si pedepse, care a creat o atmosfera otravita. Angajatii sunt speriati si nu au curajul nici macar sa se gandeasca ca ce li se cere este ilegal, conducerea unitatii fluturand periodic sperietoarea cu puscaria si securitatea nationala.

Cum au fost promovati acesti generali mediocri din punct de vedere intelectual si profesional si implicati in actiuni de politie politica sau chiar in afaceri dubioase? Cum au dobandit acesti oameni mentalitatea securistilor din anii 50? Cum au dobandit un comportament de tonton-macoutes (membrii ai politiei politice a cunoscutului dictator haitian François Duvalier, poreclit Papa Doc), subordonandu-se nu Constitutiei si legilor ci doar presedintilor in functie, indeosebi lui Traian Basescu, precum si unor comandamente si interese straine. Acesti generali au ajuns sa le induca ofiterilor SRI, cu ocazia interviurilor de securitate, ca interesul serviciului este mai presus decat orice lege, inclusiv Constitutia. Culmea ironiei este ca acesti generali au ajuns sa creada in sinea lor ca sunt mari aparatori sau salvatori ai neamului, depozitari ai patriotismului, reformatori ai statului, purificatori ai societatii, ctitori de tara noua, stalpi ai euroatlantismului din Romania, alaturi de ideologii care le-au tinut isonul si fasonul, ca George Maior, Gabriel Oprea si alti fondatori ai ineditei si parazitei Academii de stiinte ale Securitatii Nationale. Sper ca acoperitii SRI din presa si din justitie sa-si dea seama macar acum, in al doisprezecelea ceas, in ce masinarie hidoasa si infernala au intrat. De asemenea, sper ca partenerii nostri strategici americani si europeni sa se edifice asupra valorii profesionale si probitatii morale reale de la varful principalului serviciu de informatii al Romaniei.

Senator

Valer Marian"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE