Treceți la conținutul principal

Minciuni şi prostii pe centimentru patrat! de Prof. dr. Viorica Moisuc

Minciuni şi prostii pe centimentru patrat!

PDF Imprimare Email
Prof. dr. Viorica Moisuc   
Luni, 12 Septembrie 2016 14:52
Prof. dr. Viorica Moisuc, art-emisCineva şi-a aduis aminte ca „a fost" Primul Război Mondial şi că România a fost şi ea pe acolo şi s-a dezlănţuit o campanie propagandistică de cea mai joasă speţă! Toate posturile TV şi radio-ul s-au întrecut să anunţe lumea că în august 1916 s-a declanşat Primul Război Mondial! Probabil că cineva o fi spus la un moment dat că de fapt e vorba de intrarea României în război şi nu de începutul lui, care avusese loc cu vreo doi ani în urmă... Toată „campania" propagandistică a dovedit ignoranţă, prostie, lipsă de cultură generală, lipsă de decenţă elenentară, fără excepţie! Dar înainte de orice, politizare cât cuprinde! Numai de Ion I.C. Brătianu nu s-a pomenit. Dar de Take ionescu, de Nicolae Titulescu, de Octavian Goga, de Nicolae Iorga, de Averesu, Prezan, de Henri Berthelot, şeful misiunii militare franceze în România, de ardelenii refugiaţi în România care s-au angajat în luptă pentru renaşterea naţională a Basarabiei - pe atunci gubernie rusească! A aflat cineva de ce a intrat România în război? S-a pomenit de cineva, pe undeva despre trădarea Rusiei care a asistat pasivă la lupta disperată a Armatei Române pentru apărarea teritoriului naţional? S-a făcut un haloimis din evenimentele anilor 1916-1918 încât dacă cineva dorea să afle adevărul, nu înţelegea nimic! Şi dacă tot ne preocupăm de aşa zisă „diasporă" mai mult decât de milioanele de români din ţară, de ce nu s-a pomenit nimic de extraordinară acţiune desfăşurată pentru cauza naţională - Unirea- în străinătate? Unde era Take Ionescu şi cu ce se ocupă el pe la Paris în acei ani? Dar pleiada de intelectuali români care susţineau cauza naţională pe toate meridianele?

Politizarea Istoriei Naţionale
De fapt, chestiunea care submina politizarea istoriei naţionale era caracterul acestui război al românilor şi anume politizarea Istoriei Naţionale prin epurarea a tot ceea ce „nu ne convine"! Războiul contra agresiunii ungare din 1919 pentru apărarea hotărârii de la Albă - Iulia de la 1 decembrie 1918 nu a făcut parte din acelaşi război de Intregire Naţională? De ce îl punem iarăşi sub obroc aşişderea anilor '50? La fel cum punem şi agresiunea bolşevică din Moldova de la sfârşitul anului 1917 şi începutul anului 1918. şi planurile ruso-germane de împărţire va teritoiului României din aceeaşi vreme! A rupe războiul propriu-zis de lupta ce s-a desfăşurat concomitent în interior şi în afară pentru realizarea Unirii, dovedeşte odată în plus grijă nemăsurată pentru politizarea Istoriei Naţionale prin epurarea a tot ceea ce „nu ne convine"!

Pseudo-istorici care spun gogomănii de mai mare râsul
Aşa a fost şi cu evenimentele ce au însoţit înmormântarea „regală" de la Curtea-de-Argeş. Începând cu dezinformarea privind denumirea bulevardului din centrul oraşului - Bulevardul Basarabilor, nu Bulevardul „Basarabia" - toate posturile TV au exclus tot ce nu era strict legat de acea înmormântare. Am văzut figuri de pseudo-istorici spunând gogomănii de mai mare râsul! Dl Marius Oprea, de pildă, ne-a „învăţat" că cea mai bună formă de guvernare este monarhia şi că republica este „sinonimă cu comunismul"! Aşa am aflat că S.U.A., Franţa, Italia şi altele câte or mai fi, sunt state „comuniste"! Şi câte şi mai câte! Transmisiile de la „faţa locului", toate extrem de lacrimogene, au pierdut, desigur din vedere, că oraşul „regal" a fost capitală a Ţării Româneşti, că Biserica Domnească este necropola primilor voievozi, a Basarabilor, au pierdut din vedere, desigur, că în biserica Mănăstirii Curtea de Argeş se află şi mormintele regelui Carol I şi al reginei Elisabeta, că în curtea acestei Mănăstiri Carmen Sylva şi-a amenajat o reşedinţa de vara într-o clădire monument istoric, că tot în curtea Mănăstirii s-a construit un paraclis modest în care se găseşte sicriul tatălui lui Mihai I, regele Carol al II-lea, bunicul celor cinci fiice ale lui Mihai I şi ale Anei (aşa scrie pe piatră funerară ). De ce toate astea? Cui folosesc? Poate alteţei sale regale prinţul-actor Duda de România? Nouă, nu. Şi încă ceva: istoria nu iartă! Titlurile şi galoanele politice au valoare zero!

Domnilor politruci, tot la coşul de gunoi al istoriei ajungeţi!
De ce, domnilor politruci, supuneţi iarăşi Istoria românească, pe istorici, pe români, la calvarul anilor '50 când nu aveam voie să „ştim" adevărul? Plângeţi după Stalin a cărui colonie devenise România? Acum cărui stăpân va închinaţi?
Românul a fost, este şi va fi mereu şi naţionalist şi patriot. Află adevărul chiar dacă i se pun ochelari de cal. Mai devreme sau mai târziu. N-aţi aflat că „minciună are picioare scurte"? În vremea când li se apropia sfârşitul, împăraţii români credeau că înşeală poporul oferindu-i „circ şi pâine". Voi oferiţi numai circ... Fiţi siguri însă de un lucru: tot la coşul de gunoi al istoriei ajungeţi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Radio Erevan Bancuri din Epoca de glorie a bancurilor

1 Un ascultător întreabă la Radio Erevan: Este bine să dormim cu fereastra deschisă? Radio Erevan răspunde: Da, dar cu o femeie este mai bine.
2 Un ascultător întreabă la Radio Erevan: Este adevărar că poetul Maiakovsky s-a împuşcat? Radio Erevan răspunde: Da, este adevărat, pentru că ultimele lui cuvinte au fost: Nu trageţi, tovarăşi.
3 Un ascultător întreabă la Radio Erevan: Care este diferenţa dintre capitalism şi comunism? Radio Erevan răspunde: Într-o societate capitalistă omul exploatează omul, în cea socialistă este exact invers.
4 Un ascultător întreabă la Radio Erevan: Care este diferenţa dintre comerţul capitalist şi cel socialist? Radio Erevan răspunde: Comerţul capitalist înseamnă că totul este de vânzare. Comerţul socialist înseamnă că totul este de cumpărat
5 Un ascultător întreabă la Radio Erevan: Care este diferenţa dintre basmele ruseşti şi englezeşti? Radio Erevan răspunde: Basmele englezeşti încep cu: A fost odată ca niciodată. Ale noastre încep cu: Va fi odată.…