Treceți la conținutul principal

L'union des deux pays roumains reste aujourd'hui la seule solution pour que la République de Moldavie sorte de la profonde crise

Chers amis,/[Dragi prieteni și concetâțeni],

Des élections présidentielles auront lieu en République de Moldavie qui sont d'une grande importance pour l'évolution démocratique et européenne du pays et la disparition des conséquences du sinistre pacte Hitler - Staline (Ribbentrop - Molotov), notamment pour la réunion de la République de Moldavie avec la Roumanie (le retour de la Bessarabie à la Mère Patrie). Dans ce contexte nous vous informons de la création, par M. Emanuel Stoica, nouveau membre du CA de notre association (mathématicien, Phd à MIT, chercheur-doctorant en finances à HEC), d'une page FB (https://www.facebook.com/StatisticaUnirii/) où il suit l'évolution sur la longue durée des facteurs structurels (voir ci-dessous des exemples des remarquables graphiques réalisés) qui montre, comme il l'affirme, que la République de Moldavie se rapproche de plus en plus de la Roumanie. L'union des deux pays roumains reste aujourd'hui la seule solution pour que la République de Moldavie sorte de la profonde crise dans laquelle elle se trouve. Ci-dessous veuillez trouver, en roumain,la présentation de la page FB faite par Emanuel Stoica lui-même. 

Cordialement
Alexandre Herlea

Cand urmarim viata publica dintr-o societate, atentia ne este frecvent captata de zgomotul evenimentelor cotidiene. Intamplari spectaculoase, cresteri sau scaderi neasteptate ale unor forte in detrimentul altora, mari asteptari urmate de mari dezamagiri, si altele. 
Desi factorii structurali atrag atentia mult mai putin, descriu mult mai bine o societate decat zgomotul cotidian. In acest fel, veniturile populatiei, destinatia exporturilor, ponderea minoritatilor etnice, limbile utilizate, si multe alte aspecte asemanatoare, se modifica prea incet de la un an la altul ca sa fie subiect principal de discutie in spatiul public. 

Privind lucrurile la scara mai multor ani, a unuia sau mai multor decenii, dupa parerea mea, acesti factori structurali aduc incet, fara mult zgomot, Republica Moldova tot mai aproape de Romania. Despre aceasta incearca sa vorbeasca pagina pe care am creat-o, Statistica Unirii.


M-am bazat pe datele statistice existente, uneori usor disponibile, alteori disparate sau imprecise, pe multiple sondaje de opinie, studii existente (din pacate putine), si, in egala masura, pe propriile observatii, calcule si analize.
Va invit sa aruncati o privire, in masura in care acest subiect va starneste interesul. Astept cu mare placere observatiile si comentariile dumneavoastra.


Emanuel Stoica

Cateva extrase

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE