Treceți la conținutul principal

Să nu uiți, Darie

Protest împotriva desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în Consiliul de Administrație TVR

Doamnei Alina Gorghiu,
Domnului Vasile Blaga,
Copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal

Am fost şocaţi de ştirea desemnării doamnei Oana Stănciulescu, la propunerea Partidului Naţional Liberal,  ca membră a Consiliului de Administraţie a Televiziunii  Române.
Oana Stănciulescu s-a făcut cunoscută ca  foarte activă în cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreapta din istoria culturii româneşti. Cu o consecvenţă, ce trebuie subliniată, jurnalista îşi face un crez din a reabilita, şi eroiza o serie de personalităţi de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană şi antidemocrată. Pe aceştia  i-a declarat repetat „eroii noştri“. Câteva exemple sunt revelatoare: la 23 februarie, acest an,  într-o dezbatere la Realitatea TV, Oana Stănciulescu declara că Radu Gyr, cunoscut poet legionar, autorul imnului mişcării legionare, personalitate recuperată de Ion Antonescu, în regimul căruia a ocupat importante demnităţi şi scriitorul şi publicistul Vintilă Horia,  cunoscut ca prohitlerist sunt „reperele ei morale”. Şi, cu prestigiul câştigat întotdeauna de omul de pe ecran, recomanda societăţii româneşti să adopte aceste repere morale.
Doamna Stănciulescu a fost extrem de activă în  combaterea legii 217, supranumită în media „legea antilegionară“. Am aminti că această lege a fost propusă de parlamentari PNL, cu scopul de a împiedica propaganda extremistă din România. Doamna Stănciulescu, împreună cu alţi colegi ‘întru credinţă’ neolegionară au atacat brutal  Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“, organism al Guvernului României şi au adus injurii grosolane directorului general al Institutului.
Nu este lipsit de interes să amintim forma de exprimare a doamnei Stănciulescu caracterizată prin agresivitate, autosuficienţă, minimalizarea adversarului de idei.
Considerăm că  poziţiile publice ale doamnei Oana Stănciulescu contribuie la crearea unui climat politic şi moral insalubru şi sunt periculoase pentru democraţia românească. Ele sunt contrare opţiunii europene a societăţii româneşti, opţiune în care PNL a avut un rol important. Această opţiune este incompatibilă cu moştenirea fascistă.
Cu atât mai grav consideram că ar fi promovarea publicistei într-o poziţie importantă a Televiziunii publice.
Nu putem fi decat consternaţi de propunerea Partidului Naţional Liberal pentru completarea Consiliului  de administraţie al TVR. Fie că  îmbrăţisăm sau nu drumul politic al PNL, am văzut întotdeauna în acest partid o structură democratică importantă.  Am crezut întotdeauna în compatibilitatea conceptelor de democraţie, europenism şi liberalism.
Să amintim că în istoria sa, PNL  a ‘beneficiat’ de atenţia violenţei legionare, care l-a asasinat pe unul din liderii partidului, primul-ministru în funcţie, I. G. Duca.
Stimată Doamnă şi stimate Domnule,
Vă rugăm să luaţi în considerare, împreună cu organismele de conducere a PNL,  retragerea propunerii privind  desemnarea doamnei Stănciulescu în importantul forum al TVR.

Cu stimă,
Liviu Antonesei, scriitor,  profesor, Universitatea “A.I. Cuza“, Iasi
Ion Petre  Barbos,  Cluj-Napoca.
Stephan Benedict, publicist, New-York
Liviu Beris, PHD, presedinte al  Asociatiei Evreilor Supravituitori ai Holocaustului
Maria Bucur, profesor, Indiana University, USA
Horia Bozdochina, PHD, istoric, Sibiu
Sorin Camner , inginer, Bucuresti,  Romania
Gianina Cărbunariu, regizor
Alina Ciobanu, consilier in cariera, Universitatea Bucuresti.
Peter Dan, PhD Long Island University, New York
Caius Dobrescu, profesor, Universitatea  Bucuresti
Irina Dragan, psiholog
Smaranda Enache, militanta pentru drepturile omului.
Daniel Cristea Enache, conferentiar, Universitatea Bucuresti
Bogdan Florian, lector universitar, SNSPA
Iulian Fota, PHD, expert  in probleme de securitate
Andreea Gheba, doctorand, SNSPA
Mihai Dinu Gheorghiu, profesor , Universitatea “Al. I. Cuza”, Iasi
Georg Herbstritt, istoric, Berlin
Mihaela Grancea, profesor , Universitaea  Lucian Blaga”-Sibiu
Florin Iepan, regizor
Maximilian Marco Katz, MCA, Director Fondator al Centrului de Monitorizare a Antisemitismului
Macovei Elena-Irina, psiholog
Norman Manea, scriitor
Peter Manu,  medic, profesor universitar, USA
Adrian Miroiu, profesor universitar, SNSPA
Andrei  Klein, Cluj-Napoca
Werner Kremm, publicist, Timisoara
Marcu Flaviu Cristian, doctorand UBB, Cluj-Napoca
Iudita Muresan, conferentiar universitar pensionar, supravietuitoare a Holocaustului.
Carmen Mușat, conferentiar universitar, Universitaea Bucuresti, redactor-sef la “Observator Cultural”
Lucian  Nastase-Kovacs, profesor universitar, UBB Cluj-Napoca
Adrian Niculescu, conferentiar universitar, SNSPA
Iulian Popa, PHD, cercetator, UBB
Serban Nichifor,  compozitor, profesor universitar , Universitatea  Nationala de Muzica, Bucuresti
Liliana Popescu, conferentiar universitar, SNSPA
Liviu Rotman, profesor universitar, SNSPA
Michael Shafir, profesor , UBB,Cluj-Napoca
Stefan Sienerth, istoric, Germania
Edit Szegedi, conferentiar universitar, UBB, Cluj-Napoca
Daniel Vighi, scriitor, Timișoara
Zoltan Tibori Sandor, conferentiar universitar, UBB-Cluj
William Totok, publicist,  Berlin
Sebastian Toc, doctorand, SNSPA
Keno Verseck, jurnalist, Berlin
Claudia  Zidaru, doctorand SNSPA
Cezar Gheorghe, jurnalist cultural, critic literar, eseist
Update: În urma publicării protestului, următoarele persoane și-au mai exprimat adeziunea:
[Adaug la numele lui Szokoly Elek, care se simte jignit pentru că numele său a fost omis dintre semnatari. Pentru conformitate, Dan Culcer.]
Dinu Adam, scriitor, Bucureşti
Emanuel Copilaş, asistent universitar, Universitarea de Vest, Timişoara
Alina Dragolea, lector universitar, SNSPA
Zoe Petre, profesor emeritus, Universitatea Bucureşti
Marius Tabacu, directorul Filarmonicii, Cluj-Napoca
Michelle Kelso, assistent  professor, Wahington University, SUA
Mihai Radu Predescu, inginer, Bucureşti
Cristian Vasile, Institutul de Istorie “N. Iorga”
Laszlo  Alexandru, publicist, Cluj-Napoca
Gabriel Hancean, publicist SNSPA
Daniel Mihai, compozitor Constanţa
Andreas Gluck, inginer, Berlin, supravieţuitor al Holocaustului
Răzvan Paraianu, istoric, conferenţiar, Universitatea Tg. Mureş
Elek Szokoly, publicist, Tg. Mureş
[Adaug la Szokoly Elek, faptul că se simte jignit pentru că numele său a fost omis dintre semnatari. Pentru conformitate, Dan Culcer.]
Aura Cumita, jurnalistă, Berlin
Bianca Burţa-Cernat, scriitoare, România
Paul Cernat, profesor universitar, Universitatea Bucureşti
Victor Eskenasy, jurnalist, Frankfurt am Main 
Completare pentru informarea celor care reacționează în turmă

Legea 217/2015 (Wiesel, Antonescu, Florian, etc.) nu este constituţională

Legea 217/2015 nu este constituţională
Domnule Ciorbea,
   Vă semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituţională). Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.
   Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.
   A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.
   V-aţi clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe "culoarul" PNTcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?
   Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).

Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdisciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului

ATENTIE Puteti gasi o argumentatie completa si semna pentru continuarea consistenta a actiunilor anterioare promulgarii legii 217  la :
http://www.petitieonline.net/petitie/parlamentul_i_i_incalca_atributiile_constitutionale_arogandu_i_calitate_de_putere_judecatoreasca_-p14383150.html
Note explicative ulterioare :
1. Nu considerăm necesară/oportună enumerarea în petiţie a articolelor de Constituţie încălcate de legea 217, începînd cu dreptul la opinie şi asociere, continuînd cu prezumţia de nevinovăţie şi terminînd cu suveranitatea României-recunoscută de Constituţie. Legea este integral  neconstituţională, antidemocratică, antilibertară şi antinaţională. Şi noi avem dreptul /obligaţia de a reclama solidar acest fapt.
2. Nu considerăm relevante limitările formale  în calea intervenţiilor Avocatului Poporului. Contestăm obstacolele în calea democraţiei reale şi afirmăm puterea cetăţeanului asupra respectării Constituţiei. Dacă domnul Ciorbea nu are/găseşte căi formale de a-şi onora rolul de fond, să solicite oricărei instituţii implicabile să-şi facă datoria faţă de populaţia prinsă sub puterea statului. Este foarte grav dacă Avocatul Poporului (suveran) nu are de fapt pîrghii să combată încălcarea Constituţiei şi domnul Ciorbea trebuie să denunţe această situaţie, care arată că democraţia din România este o farsă.
3. Nu aşteptăm ridicarea excepţiei de constituţionalitate în procese la legea 217/2015, pentru că vrem să ne împotrivim la timp, energic, încercării de intimidare a opiniei publice, prin promulgarea unor astfel de legi represive, care vor stimula frica, laşitatea, obedienţa. Abrogarea ei nu ajunge- trebuie să împiedicăm recidiva - limitarea libertăţii noastre de către uzurpatorii instituţiilor ce pretind a ne reprezenta.
4. Pentru documentare privind "legea antilegionara" ("legea Crin Antonescu",  "legea Elie Wiesel", "legea antinationala", OUG 31/2002):
http://lege5.ro/Gratuit/g4ztmnjxga/legea-nr-217-2015-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-31-2002-privind-interzicerea-organizatiilor-si-simbolurilor-cu-caracter-fascist-rasist-sau-xenofob-si-a-promov
http://www.petitieonline.net/petitie/parlamentul_i_i_incalca_atributiile_constitutionale_arogandu_i_calitate_de_putere_judecatoreasca_-p14383150.html

http://epochtimes-romania.com/news/statul-captiv-cel-mai-mare-aparat-de-represiune-video---236403
http://epochtimes-romania.com/video/calaii-regimului-comunist-se-plimba-in-libertate-cum-ramane-cu-magistratii-care-au-avut-grija-de-linistea-lor-partea-ii---846
http://www.realitatea.net/jocurideputere.html   in emisiunile din 3 august la 1:39:15
http://www.dailymotion.com/video/x30csfg  
şi 5 august la 1:08:30
1 http://nehaakhtar.com/project/2/video/Oana/x31hmi7.html
sau http://www.dailymotion.com/video/x31hmi7_1-5-dezbaterea-legii-antilegionare-rares-bogdan-o-nahoi-o-stanciulescu-a-niculescu-i-rosca-m-schafir_tv
http://www.dailymotion.com/video/x31hze1_2-5-dezbaterea-legii-antilegionare-la-realitatea-rares-bogdan-ovidiu-nahoi-oana-stanciulescu-ad-nicu_tv    TRECETI PESTE CENZURA - care a pretins ca e material ofensator pentru copii
3 http://nehaakhtar.com/project/2/video/Oana/x31h6f8.htmlsau: http://www.dailymotion.com/video/x31h6f8_alexandru-florian-petre-tutea-autor-moral-al-crimelor-legionare-prin-telefon-versus-oana-stanciulesc_tv
4 http://www.dailymotion.com/video/x31i1gk
sau: http://www.dailymotion.com/video/x31i1gk_4-5-dezbaterea-legii-antilegionare-la-realitatea-interventii-vlad-nistor-mihai-rusu-cristian-diacone_tv

5 http://www.dailymotion.com/video/x31hxoa
sau http://www.dailymotion.com/video/x31hxoa_crin-antonescu-nu-stie-continutul-legii-anti-legionare-pe-care-a-promovat-o-disputa-cu-oana-stanciul_tv

http://www.certitudinea.ro/articole/emisiuni-tv/view/trezeste-te-gheorghe-trezeste-te-ioane-legea-anti-legionara-cea-mai-stalinista-lege-din-2000-incoace

http://www.piatauniversitatii.com/news/editoriale-2015-8
https://taranista.wordpress.com/2015/08/18/legea-antilegionara-o-analiza/

Vezi si:
http://www.petitieonline.com/sunt_impotriva_finantarii_din_banii_mei_a_institului_elie_wiesel
http://www.petitieonline.com/alexandru_florian_poporul_roman_te_declar_indezirabil
http://www.petitieonline.net/petitie/pentru_apararea_memoriei_fostilor_detinuti_politici_din_perioada_comunista-p24143144.html

5. Nu mai pot schimba nimic in textul unei petitii deja semnate de 1800 de romani, interesati de apararea demnitatii si libertatii lor.
Trimiteti plingeri la Avocatul Poporului (Curtea Constitutionala, Consilliul Legislativ, Parlament, ICCJ, etc) denuntind neconstitutionalitatea legii 217/2015. Simpla enumerare a articolelor incalcate ar putea completa denuntarea in bloc a neconstitutionalitatii. Nu e greu sa pui fata in fata Legea 217 cu articolele din Constitutie pe care le incalca flagrant: dreptul la libertate (art.23), opinie (art. 29), exprimare (art. 30), informare (art. 31), manifestaţie (art. 39) şi asociere (art. 40), la ne-restringerea abuziva (art53), independenta (art.1 din Constituţie), suveranitatea poporului român (art. 2), obligaţia de fidelitate (art 54) şi aparare a ţării (art.55), conventia CEDO (art20)
Eu am scris personal la citeva sute de personalitati si parlamentari, cerind abrogarea Legii 217 si nu am primit inca nici un raspuns. Este o buna ocazie sa aratam ca toti acestia nu reprezinta interesele poporului roman.
Este esential sa atragem atentia masiv ca legea e neconstitutionala.
Curtea Constitutionala se poate autosesiza, poate primi sesizarea Avocatului Poporului sau sesizari venite din instante care judeca procese la legea 217, cind inculpatii ridica exceptia de constiututionalitate.
Avocatul Poporului se poate autosesiza sau reactiona la o plingere scrisa, depusa la ei la institutie.Plingerile scrise au valoarea formala. Cele de pe internet nu (ca initiator nici nu am acces la emailuri, cu atit mai putin la semnaturi olografe), dar ar putea constitui un incitativ pentru autosesizarea organismelor adecvate.Ele au rost atitudinal,pot arata popularitatea unui demers.
Trimiteti deci acest mesaj catre toti cunoscutii care mai au instinct civic si national.
Sau vom demonstra ca nu mai sintem in stare de rezistenta solidara?Cercetătorul Ioan Roșca face apel la Avocatul Poporului pentru a denunța caracterul neconstituțional al legii 217/2015 , denumită și antlegionară. Vă prezentăm mai jos sesizarea trimisă de domnul Roșca lui Victor Ciorbea.
Domnule Ciorbea,
  semnalăm că aveţi datoria legală şi morală de a denunţa neconstituţionalitatea legii 217/2015 (care completează şi modifică OUG nr.31/2002- o normă care era la rîndul său acut neconstituţională).  Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie în care băştinaşii sînt privaţi de libertate, ca o ţară învinsă în 1944 şi ocupată pînă azi.
            Dacă vă veţi deroba acum de la responsabilitatea de a apăra libertăţile cetăţeneşti- ce vă revine ca Avocat al Poporului, veţi păcătui fatal faţă de libertatea de conştiinţă a urmaşilor celor care s-au sacrificat, încercînd să-şi  apere ţara şi demnitatea de urgia comunistă.
A venit momentul să vă dovediţi buna credinţă sau să vă dezonoraţi iremediabil.
V-aţi clădit cariera pretinzindu-vă un apărător al democraţiei, naţionalismului, creştinismului şi memoriei foştilor deţinuţi politici/ luptători anticomunişti, urcînd spre putere pe „culoarul” PNTcd. Veţi permite acum ca victimele comunismului să fie re-incriminate, întru protecţia călăilor şi moştenitorilor lor, prin impunerea unor legi nocive, paraşutate dinafara României?
Vă cerem să faceţi demersurile de rigoare, faţă de toate instituţiile care se pot implica la un moment dat în corectarea situaţiei (în primul rînd Curtea Constituţională, dar şi ICCJ/CSM, parlament, presă etc.).
           
Deschizînd lista de semnături: Ioan Roşca, cercetător interdiciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului
Semnaturile se pot adauga la adresa:
- See more at: http://oanastanciulescu.ro/index.php/2015/08/16/exclusiv-cercetator-ioan-rosca-domnule-ciorbea-aveti-datoria-sa-denuntati-neconstitutionalitatea-legii-217-nu-va-puteti-ascunde-las-atunci-cind-romania-e-tratata-ca-o-colonie/#sthash.yQiHbUxy.dpuf

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE