Treceți la conținutul principal

Românii - cei mai mari infractori străini în Londra - exclusivitate RFI. de Petru Clej

La  2 Martie 2016, pe undele Radio France International, ziaristul Petru Clej ne comunică «vestea cea bună» : Românii - cei mai mari infractori străini în Londra - exclusivitate RFI.

» Cetățenii români au comis în 2015 cele mai multe infracțiuni în Londra dintre străini, potrivit unor date oficiale obținute în exclusivitate de RFI din partea Consiliului Național al Comisarilor de Poliție (NPCC). Pe ansamblul Regatului Unit românii sunt pe locul doi după polonezi la numărul infracțiunilor comise de cetățenii proveniți din statele membre ale Uniunii Europene.
Potrivit NPCC, care a răspuns unei solicitări în temeiul Legii Accesului la Informație (FOI), curțile din Londra au pronunțat în anul 2015 1891 de condamnări penale împotriva cetățenilor români, dintr-un total de 7390 cumulate pentru cetățenii UE, ceea ce reprezintă 25,6% din total.
Românii sunt urmați de polonezi - 1602 condamnări, lituanieni - 790, irlandezi - 716 și portughezi - 507. La nivel național pe primul loc se află polonezii, cu 10300 din 37079 infracțiuni comise de cetățenii UE, urmați de români 6249 (16,85%), irlandezi 5164, lituanieni 4557 și letoni 2330.
De remarcat proporția foarte mare - 30,2% - a infracțiunilor comise în Londra de către români în totalul infracțiunilor comise pe întreg teritoriul Regatului Unit, mult mai mare decât la polonezi (15,5%), irlandezi (13,9%) sau lituanieni (17,3%).
Aceste infracțiuni sunt adăugate automat pe Computerul Național al Poliției (PNC) după pronunțarea de către instanță și naționalitatea depinde de declarația persoanei în cauză.
În această statistică nu sunt cumulate infracțiunile pentru care persoanele respective au primit avertismente de poliție, dar nu au fost trimise în judecată.
Nu există date pentru infracțiunile comise de cetățenii statelor din afara UE, în schimb din datele publicate de ministerul justiției de la Londra (care acoperă Anglia și Țara Galilor) ca și din cele obținute de RFI prin FOI de la ministerele justiției din Scoția și Irlanda de Nord - care cuprind toate naționalitățile rezultă că în închisorile din Regatul Unit cei mai mulți condamnați străini sunt polonezi - 1065 dintr-un total de 10479 de deținuți străini (totalul general al deținuților fiind de 94049), urmați de irlandezi, 936, românii situându-se pe locul al treilea cu 679 de deținuți, la sfârșitul anului 2015.
Pedepsele de închisoare cu executare reprezintă însă doar 8% din totalul pedepselor penale pronunțate în Regatul Unit, restul fiind amenzi penale, pedepse de comunitate sau pedepse de închisoare cu suspendare.
Potrivit celor mai recente date  publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS) numărul românilor în Regatul Unit a fost estimat în anul 2014 la 175000. Populația Londrei este de aproximativ 8,5 milioane de locuitori, iar cea a Regatului Unit de aproape 65 de milioane.»

Nota Dan Culcer (3 martie 2016)
Nu se știe ce sentimente îi provoacă fostului ziarist bibisiot această informație. Desigur este vorba de o informație «obiectivă» și un ziarist serios, cum se consideră și deci se pretinde Petru Clej, nu se lasă copleșit nici de sentimente, nici de resentimente.
Eu, nefiind obiectiv, nevrând să fiu, mă cutremur aflând că tot al 92-lea emigrant provenit din România este un infractor. Dar eu cred că trebuie să mă întreb - și să întreb - dacă e vorba de țigani sau de români. dacă sunt tineri sau bătrîni, care este natura infracțiunilor (cerșitul, organizarea cerșitului sau a prostituției, furtul, organizarea stradală a jocurilor clandestine de noroc, agresarea vecinilor sau a familiei, atacarea unor bijutieri sau a unor pensionari, crima provocată și "motivată" de sentimente violente sau crima crapuloasă, violența alcoolică etc) 
Desigur poliția engleză ar putea răspunde unor astfel de întrebări, dar pseudo-ziaristul Petru Clej nu știe pune întrebări și distribuie doar cifre statistice «neutre» și fără semnificație. Cele despre cetățenii români dar și toate celelalte cifre despre alți imigranți nu au nici o semnificație socială, juridică sau morală, fără precizările necesare evocate mai sus. Și mai ales fără compararea cu cifrele infracționalității la englezii «de baștină» (care nici ei nu pot fi priviți global, strict statistic, fără referințe la statutul social , la etnie, la vârstă, la vechimea pe teritoriul Regatului Unit etc)
Difuzarea de informații statistice fără analiza cauzelor este doar colportaj, nu ziaristică. (d.c.)
I-am trimis azi  lui Petru Clej următorul mesaj colegial :
Domnule Clej,
Dacă tot vă plac cifrele statistice,
(vezi cele transmise la RFI) ce-ar fi nu doar să le colportați ci să le și analizați, cu ajutorul întrebărilor pe care vi le-am sugerat pe unul din blogurile mele?
Și ar rămâne încă o sursă de analizat, demografia statelor Europei de Est, cu cifrele ei catastrofale derivate din realități pe care nimeni nu vă împiedică să le analizați.
Cifre culese de pe un site de demografie curentă
http://countrymeters.info/fr/Romania
Veți vedea că populația întregii Europe de Est este într-o scădere dramatică. Cea mai atinsă este Ungaria. Dar nu cred că trebuie să ne bucurăm cumva. În primu rând pentru că nu trebuie să dorim să moară și capra vecinului. Politicienii Ungariei actuale au cu atât mai mult nevoie de populația maghiară din România pentru a asigura supraviețuirea nației. Ceea ce impune o politică agresivă și conservatoare. Ca și în alte spații europene. E bună sau este rea această politică. Ce ziceți?
Cu speranța că vă veți recâștiga profesionalismul și gândirea liberă,
Dan Culcer

Petru Clej către Dan Culcer
Domnul Culcer, dumneavoastră și jurnalismul sunteți două lucruri paralele

care nu se întâlnesc niciodată. 19:19 (Acum 14 ore)
 Dan Culcer <romaniapresse@gmail.com> către Petru Clej
19:22 (Acum 14 ore)
Am luat act. Păcat că nu luați seama la ce vă scriu și vă lăsați orbit de reflexe și furie.
Petru Clej către Dan Culcer
23:52 (Acum 10 ore)
Nu e furie domnule Culcer, e bun simț. Sunteți un Neica Nimeni care nebăgat în seamă de altcineva încearcă să se bage singur în seamă. Sunteți un resentimentar care se îneacă în propriul venin al extremismului de dreapta. Oameni ca dumneavoastră au pierdut partida în 1945, dacă nu cumva chiar în ianuarie 1941...
 

Dan Culcer <romaniapresse@gmail.com> către Petru Clej
Scrieți. « Nu e furie domnule Culcer, e bun simț. Sunteți un Neica Nimeni care nebăgat în seamă de altcineva încearcă să se bage singur în seamă. Sunteți un resentimentar care se îneacă în propriul venin al extremismului de dreapta. Oameni c dumneavoastră au pierdut partida în 1945, dacă nu cumva chiar în ianuarie 1941...»

Poate că NU aveți dreptate. Vă reamintesc că vă îndemnam să depășiți cifra scoasă de la Poliție, deci să faceți o analiză a unei informații, analiză pe care probabil că nu aveți datele sau instrumentele pentru a o face. Asta-i. În loc de analiză știți să produceți invective, fără cel mai mic efort de argumentare.

De altfel, cum se împacă ideologia Dtale cu colportarea unei relații între etnie și infracționalitate?? Ce vrea să spună informația transmisă la RFI ? Că românii sunt cei mai infracționali dintre emigranți??
Care români, Dle Clej? Și Dta ești român, nu? Sau ai devenit cetățean englez și nu mai aparții comunității [etnice sau administrative] asupra căreia arunci un blam cu argumente etniste ?
Cine îți dă dreptul să difuzezi astfel de informații brute și brutale, pe amestecate, care acuză românii — ca etnie, și/sau românii ca cetățenie, de infracționalitatea cea mai ridicată printre imigranți? Știi să dai o explicație sau măcar să emiți o ipoteză plauzibilă și nuanțată?
Dta ești un xenofob mascat în ziarist obiectiv.
Voi publica ca și până acum aceste mesaje în vederea completării portretului Dtale, un xenofob cu mască de umanitarist.
Dan Culcer

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE