marți, 7 martie 2017

Două evenimente care nu au nici o legătură sunt legate pentru a se trage o concluzie manipulatorie

Controversat. 84 de academicieni au preluat propaganda PSD: Academia Română face apel la cetățeni să lupte pentru integritatea teritorială a României
de Alex Mihăilescu , 09 februarie 2017 - stire actualizata la ora 11:05, 09 februarie 2017
Protestele din București ( Foto: Dan Mihai Bălănescu)
84 de academicieni au semnat un apel către poporul român și instituțiile statului, cu o foarte puternică tentă naționalistă, în contextul în care PSD a lansat ideea că protestele anticorupție din ultimele nouă zile pot duce la ruperea României. Astfel, în comunicat, Academia Română se pronunță “cu tărie în favoarea identității, suveranității și unității naționale”.
Duminică, președintele comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, a acuzat că situația din România este asemănătoare cu cea din Ucraina, acolo unde “demonstrațiile de tipul ăsta” au dus la ruperea țării.
Maidanul de la Kiev a pornit de la demonstrații de tipul ăsta. La ce a dus Maidanul de la Kiev, la Crimeea care s-a dus la Rusia fără foc de armă, la Donbas și zona respectivă aproape ruptă de Ucraina... Cred că lucrurile astea trebuie să le luăm în analiză”, a  declarat Țuțuianu, referindu-se și la războiul hibrid.

Citește și: Încercare de intimidare a USR. Gabriel Vlase și Mircea Drăghici (PSD), către Nicușor Dan (USR) : Vrei să ajungem ca Ucraina?
Parlamentarii social-democrați Gabriel Vlase și Mircea Drăghici, au purtat o discuție cu liderul USR, Nicușor Dan, pe holurile Camerei Deputaților, el întrebându-l pe liderul opozanților dacă vrea ca România „să ajungă ca Ucraina”... citește mai departe aici ... 

Printre cei ce au semnat apelul Academiei Române, se numără: Nicolae Breban, Eugen Simion, Dumitru Radu Popescu, Dan Berindei și Ioan Aurel Pop.
“Preocupaţi în mod deosebit de încercările recurente de „regionalizare” a României sau de crearea de enclave autonome pe baze etnice, contrare Constituţiei României şi tendinţelor de integrare europeană, total neproductive din punct de vedere economic, social, al calităţii vieţii în aceste zone”, au scris academicienii, în apelul lor. Ei au mai susținut că se exprimă ferm împotriva tuturor acestor acțiuni și cu tărie în favoarea identității, suveranității și a unității naționale.
Academicienii i-au îndemnat la acțiuni pe toți locuitorii României și ai poporului român. “Chemăm alături de noi, în acest demers, întregul popor român, pe toţi locuitorii acestui pământ, ne adresăm în particular intelectualilor, invitându-i să fie exemplu de înţelepciune şi de patriotism, ne adresăm oamenilor politici, invitându-i să conlucreze cu responsabilitate şi patriotism pentru binele României”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu