Treceți la conținutul principal

Asociația Sfatul Țării și inițiatorul ei, Aristide Buzuloiu, un om de bine

DESPRE NOI

Sfatul Ţării în istoria modernă a României a reprezentat de fapt Parlamentul Guberniei Basarabia (1917), iar, după proclamarea Republicii Democratice Moldoveneşti, a devenit pentru scurtă vreme, organul legislativ al noii republici, ce avea apoi să proclame UNIREA cu Regatul României în anul 1918.
Parcursul istoric al Sfatului Ţării a reprezentat o succesiune rapidă de date şi evenimente: în perioada 23-27 oct.1917 un "consiliu ostăşesc" a proclamat AUTONOMIA Basarabiei (ca republică) şi formarea SFATULUI ŢĂRII ca organ legislativ al republicii, în care au fost aleşi 44 de deputaţi din rândurile soldaţilor, 36 de deputaţi din partea ţăranilor, 58 de deputaţi fiind aleşi de comisiile comunale şi ale ţinuturilor şi de asociaţiile profesionale. Din punct de vedere al apartenenţei etnice, din totalul de 156 deputaţi, 105 erau români (moldoveni), 15 ucrainieni, 14 evrei, 7 ruşi, 2 germani, 2 bulgari, 8 găgăuzi, 1 polonez, 1 armean şi 1 grec.
Sfatul Ţării a avut practic o scurtă existenţă, dar activă şi încărcată de adânci semnificaţii... În noembrie 1918, acest SFAT AL ŢĂRII a luat decizia alipirii Basarabiei la Regatul României, trecând astfel nu doar în cadrul altor graniţe dar şi la altă formă de guvernământ. La data de 27 noiembrie 1918, Sfatul Ţării s-a autodizolvat.
Totuşi, ca model, SFATUL ŢĂRII are rădăcini mult mai adânci în istoria României- mai ales în istoria Moldovei, forme ale acestui Sfat s-au întâlnit încă din perioada medievală, inclusiv pe timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Diferenţa dintre vechiul "Sfat" şi cel modern, a fost legată fără îndoială de caracterul democratic al acestuia din urmă.
Sfatul Ţării- 1917

CINE SUNTEM
-scurte note autobiografice şi istoricul creării organizaţiei-

                     Tatăl meu a fost Constantin Buzuloiu: născut în Talpăşeşti (GORJ) în 1906, într-o familie de ţărani. Face Şcoala Normală în Tg. Jiu, apoi pleacă învăţător în Basarabia în anul 1926, unde începe misiunea de dascăl român. Se căsătoreşte cu învăţătoarea Iuliana Dihtearov şi împreună îşi construiesc o casă în regiunea Cetatea Albă, în mijlocul ucrainienilor. Au 4 băieţi din care astăzi mai trăiesc 2,- gemenii !
-In 1928 Constantin Buzuloiu intră în PSD/Titel Petrescu şi candideaza în 1931 şi 1933 pentru funcţia de deputat în jud.Cetatea Albă dar nu este ales; rămâne până la moarte ca şi mine, un social-democrat cinstit şi un fidel luptător anticomunist !
-Devine ofiţer de rezervă (cu gradul de căpitan) la Regimentul 95 Infanterie din Turnu Severin ; este concentrat începând din 1939 şi participă la tot războiul până în 1945, când revine ca preşedinte al PSD Gorj şi învaţător-inspector general în Oltenia. Dar mama şi 3 dintre fraţi, am fost blocaţi la Prut în 23 iunie 1940 şi am rămas sub ocupaţie sovietică 1 an, scăpând de 2 ori din drumul spre Siberia. In 1944, rămaşi doar cei 2 fraţi gemeni, ne-am repatriat ajungând la Buduhala Gorj, la sora tatei, apoi la Târgu Jiu, unde şi am absolvit Liceul teoretic "T.Vladimirescu" .
-În 1946 tata devine deputat social democrat în Gorj sub guvernul P.Groza şi la unificarea PSD cu PCR, se opune activ formării Partidului Muncitoresc Român, după unificarea acestor partide, el fiind exclus din noul partid format.
-Încearcă în 1949 organizarea sub conducerea lui Lazăr Stefănescu [ coleg deputat Dolj în 1946] unei structuri subversive sub denumire "Partidul Socialist Creştin", el având numelr conspirativ "JALES" şi ajută partizanii din Parâng;
- este denunţat, prins, arestat şi condamnat în 1951 ca "duşman al poporului" cu toate consecinţele.
 
Anexa 1= Sentinţa tribunalului Militar cu toate detaliile. / la recurs a intervenit Stefan Voitec la care am fost cu tata, dar tata a refuzat -de mai multe ori-oferta de a-i cere scuze lui N.C. pentru a fi repus apoi în drepturile dinaintea condamnării./
-În 1963, iese la pensie pe motive medicale (cardiac), după ce eliberat din detentie, a fost scos definitiv din învăţămant, trimis la munca de jos (strungar la CAM, pompagiu petrol, navetist şi iese contabil la Cooperativa Propăşirea Tismana, etc)...
-A murit sărac în Bucureşti, într-o căsuţă modestă situată pe Bd. Ion Şulea (Bd.Th.Palladz de astăzi) parţial expropriată, iar pentru recuperarea celor 265 mp. expropriaţi, umblu în justiţie de cca. 18 ani căci PMB refuză restituirea în natură!
-Pentru averea din Basarabia, deşi în 2005 mi s-a confirmat de Prefectura că actele sunt în ordine, în 2007 s-a revenit şi am făcut un nou dosar, despre soarta căruia nu mai ştiu nimic concret,-traiesc doar cu promisiuni !?

    Capitol I


Despre mine- ARISTIDE, fiul lui Constantin Buzuloiu,  inginer si economist exmatriculat de la facultăţile de matematică şi de drept, ajung la Bucureşti ca şofer profesionist; am început stagiul în industria de armament, la Plopeni Ploieşti în 22.08.1952 şi m-am pensionat după 54 de ani de muncă; am avut multe colaborări cu 1/2 normă de specialitate-inclusiv ca profesor.


-Din liceu -1947- am cunoscut-o şi îndrăgit-o pe colega ERMINA de la Liceul de fete "Ecaterina Teodoroiu", fiica Pr. Ioan Tănăsescu din Brănesti Gorj; am urmat amândoi în Bucureşti facultăţi tehnice diferite. M-am căsătorit cu ea în 1953 şi rămas împreună tot restul vieţii; avem o fiică pe nume Carmen (astăzi, căsătorită Schiopu), ce este cadru didactic la Universitatăţii Politehnice Bucureşti.
-Mă transfer la MICM în 1953 şi am locuit în str.Toamnei 38, într-o cameră la et.1 cu bucătăria la subsol, loc unde s-a născut fiica noastră .
-Primele necazuri: studenţi fiind, am fost excluşi din UTC, tatăl meu fiind arestat în acea perioadă; mama soţiei moare la 43 de ani, în timp ce tatăl său, Pr. Ion Tănăsescu este-condamnat politic pentru sabotaj, fără să ştie măcar de moartea soţiei. Revine după 4 ani şi îşi continuă viaţa; este exclus însă din preoţie şi din învăţământ, fiind astfel nevoit să se se recalifice mereu...; este pensionat drept contabil !
-Timorat de dosarul de cadre, mă mut la Fabrica de pompe din Obor şi ajung şef de secţie fiind apoi declarat "stahanovist", primesc -contra cost-una din cele 10 motociclete Jawa 175, aduse la clubul Dinamo.
-Mă transfer la IATC Clăbucet ca tehnolog şi după un an, fără să fi fost membru UTC sau PCR, devin şef de Productie la vârsta de 28 ani; mă mut apoi la IRME Bucureşti şi sunt încadrat ca inginer-şef. adj.producţie, unde rămân până în 1969;[ după cotropirea Cehoslovaciei din 1968-unde am fost martori oculari, eu şi soţia inclusiv la prezenţa lui Ceauşescu la Praga !] ]
-În 1969 devin membru PCR, sunt numit Director General la FEMI în industria electronică şi telecomunicaţii speciale dar apar iarăşi necazuri:
- în 1971 la sesizarea Miliţiei, eu si soţia suntem cercetaţi pentru "câştiguri ilicite" dar suntem găsiţi nevinovaţi - păsrez şi astăzi sentinţa Tribunalului !
-sunt vizitat în 1973 de Ion Dincă -Teleaga- şi apoi aghiotantul îmi propune, să devin ofiţer superior [eram sublocotenent în rezervă, ceea ce sunt şi astăzi ] şi implicit colaborator al securitaţii [am primit mai multe luni prime fărăsemnez]; am refuzat propunerea, iar după ce am adus licenţa de radiotelefoane din Suedia [luat pe garanţia ministrului Ioan Avram ] mi se înscenează un control pentru a fi apoi destituit şi transferat disciplinar pe funcţie de execuţie la ICE în 1973, şi urmărit de securitate.
-În 1974 mă transfer la Conect Pipera, unde lucrez cca.20 de ani timp în care am fost şi dat jos de 4 ori... Am avut funcţii de Director executiv, tehnic, comercial, şef secţie-cercetare, ofiţer în gărzile patriotice, delegat Conect-MICM în cadrul CAER pentru telecomunicaţii şi în 1989,- conduc un contract de export pentru URSS-Moscova-Leningrad ( înaintea debarcării Gorbaciov) aflându-mă în Rusia în delegaţie cu 10 zile înainte de falsa revoluţie din dec.1989 din România, când sunt în piaţa Revoluţiei.
-Ciudat este că înainte de ultima "debarcare", în 1991, infiinţez PD de astăzi şi exact în 1993 la o lună după ce am făcut fuziunea cu FSN, sunt pensionat fără voia mea, pentru zisa limită de vârstă !? Deschid un proces de abuz, îl pierd, deşi lucram deja activ la PD !

   Capitol II


Politica activă a lui ARISTIDE BUZULOIU-pensionar, ostracizat în PD de Petre Roman, revin în 1997 în producţie, iar pensionar şi urmărit mereu.. "duşman = terorist, legionar antisemit etc, ", şi cel care:
-În Dec 89, am vorbit la: BBC, Europa Liberă, Vocea Americii cu mesaje pentru infiinţarea Partidul România Mare, în conflict şi azi cu Vadim...
-1991 fac filiala în Bucureşti a Frontului Popular Român de la Iaşi-Chişinău unde mă întâlnesc şi cu Iurie Roşca şi pe atunci cu Seful Guvernului, Mircea Druc, cu care rămân de atunci in legătură permanentă, iar azi sunt Secretar General al CNR/Consiliul Naţional al Reîntregirii din Bucureşti, condus de mai mulţi ani de MD. Tot în 1991, unificându-ne şi cu alte 3 partide, înscriem Partidul DEMOCRAT/PD/ (anexa 2).
- Candidez în 1992 la Primăria Capitalei (anexa 3) fără rezultat;
-În 1993, PD semnează Protocolul de fuziune cu FSN şi face Convenţia sa la Constanţa, ca şi a FSN care decid fuziunea (anexa 4).
Ambele partide legalizează PD, prin Sentinţa TMB (anexa5).
-În toamna 1993, preiau de la d-l Basescu Traian, funcţia sa de secretar executiv al PD şi devin membru BEx, apoi şi consilier parlamentar al VP R.Berceanu la Camera Deputatilor (anexa 6);
-În 1995 conduc comisia de alegeri a PD în capitală şi d-l Traian Băsescu preia preşedinţia PD Bucureşti de la d-l Cazimir Ionescu;
-În 1996, PD se reînscrie cu listele de semnături actualizate, odată cu nominalizarea a 4 membri fondatori: Petre Roman, Victor Babiuc, Adrian Severin şi Aristide Buzuloiu. Apoi vin alegerile.....
-Se formează USD unde sunt secretar şi apoi candidez pe primul loc pentru deputat la Mehedinţi, scop în care mă mut temporar la T.Severin (mi s-a refuzat jud.Gorj înainte) unde preiau şi conducerea org.jud.PD. Acolo devin "persona non grata" fiind singurul judeţ nevizitat de PR.
Făcăndu-mă să ratez finala /vizită anulată, prin Dl.T.Băsescu ce conducea Campania electorală, doar în preziua programată/. Sunt inţial validat de BE Mehedinţi, ca al 2-lea partid după PSD ca apoi lipsindu-mi câteva sute de voturi, BEC, respectiv P.Roman refuză să primesc diferenţa [ voturile mele sunt mutate la Tg. Mures, iar în parlament, de la Mehedinţi intră candidatul PRM, cu doar cca.400 voturi];  precizez că prin Sergiu Cunescu, PR află că mă voi opune candidaturii sale la preşedinţia României; am fost turnat mincinos şi  de un viitor parlamentar PD,- cel pe care l-am ajutat să intre în PD, care m-a spionat mereu şi chiar mi-a luat locul de organizator al deplasărilor în teritoriu a lui P. Roman şi nu numai......
-În 1997 se organizează la Iaşi Convenţia Naţională unde eu cu R.Berceanu eram co-organizatori. Am încheiat pv şi depus buletinele cu 37 voturi contra lui P.R. (mai sunt oare în arhiva PD !?).
-În 18 oct. 1997 are loc CCN, se fac alegeri pentru BPN, unde PR participă cu D-na Stoica la numărare şi citirea celor aleşi chiar înainte de numărare voturilor, care nu s-au mai păstrat!? Nu le-am găsit, în inventarul documentelor gestionate şi predate de mine (Anexa 6-PV de predare).
-La finele lui dec 1997, plec din PD /obligat să încetez şi funcţia din Parlament / şi încep activ lupta stopării abuzurilor lui P. Roman, printr-un prim interviu publicat de Naţional la 30.12.97 (Anexa 7).
-La 25.01.1988 transmit public-şi organelor teritoriale- Iniţiativa de Convocare a unei Convenţii Naţionale Extraordinare pentru alegerea unui nou preşedinte (Anexa 8); fără efect practic în acel moment ...
-Ulterior fiind teoretic în afara PD, îl susţin pe d-l Traian Băsescu -m-am întâlnit cu acesta- şi scriu şi anunţ la TV ca fondator, sustinerea mea !
-După alegerea noului preşedinte, i-am adresat în final o solicitare de reprimire în PD- cu 27 file de atitudini [ sub nr.28./11.06.2001] cu scopul de a clarifica situaţia mea din PD în sensul revenirii mele pretinzând: "pe uşa din faţă"... (Anexa 9 rezumat).
-După mai mult de un an, cu scrisoarea (Anexa 10) sunt reprimit în PD, cu vechimea integrală şi cu unele consideraţiuni parţial reparatorii, cărora le-am dat curs.[ fără vreo funcţie anume]. De reţinut ca am avut mai multe întâlniri inclusiv cu noul preşedinte- cu foşti colegi, dar nimeni nu s-a exprimat decât prin scuze, subscrise cuvintelor pe care preşedintele mi le-a spus cândva destul de răspicat care conduceau la binomul său: "răbdare şi fără condiţii ". Azi totul este la fel ! [ mai mult, în 2005 am deschis  o acţiune la TB -Dosar P37/205 de impotrivire la fuziunea cu PNL şi schimbare a numelui, în  PD-L, socotind decizia "contra naturii"... Acţiune pe care am pierdut-o în final, fiind modificat Statutul...];
-Cinstit [şi dezinteresat de avantaje materiale ] declar univoc că l-am susţinut mereu pe Dl Băsescu, începând cu preluarea conducerii PD şi apoi ca Preşedinte al României, cu 2 excepţii,- părăsirea social democraţiei şi realizarea alianţei DA cu PNL. De ultima s-a convins, iar despre prima, în curând vreau să cred..încă ! (anexa 11, 5 file).
-Mai mult cred- [scop în care am infiinţat în 2007 şi ONG. Sfatul Tării....=Eradicarea Sarăciei Nedreptaţii" conf. grupajului de documente din anexa 12 ] că T.Vladimirescu pe drept spunea: "PATRIA este NORODUL, NU TAGMA JEFUITORILOR". În 2009 am difuzat o iniţiativă care pledează  pentru un PREŞEDINTE INDEPENDENT !
-Mai cred într-un PD care să-şi păstreze optiunea iniţială, a doctrinei social democrate, susţinut de clasa celor ce muncesc cu adevărat şi o Românie reîntregită, neatărnată politic şi economic,- o nouă şi modernă ţară asigurând viaţa normală tuturor = Dacia FELIX !

    Capitol III


Unele COMPLETARI şi PRE-CONCLUZII adresate celor care azi sau mâine vor vrea să le audă, să le valorifice, să se implice
       - Prin părinţi şi experienţa VIETII, mă simt obligat să adaug:
- Familia mea şi urmaşii am fost ajutaţi de DUMNEZEU în lupta cu forţele SATANICE; am crezut ÎN NOI şi în faptul că tot poporul român,  începând cu ţărănimea din care venim, VOM rămâne la TEMELIA viitorului STAT NATIONAL UNITAR ROMÂN, NEUTRU şi LIBER de constrângeri, că paşnic UNIŢI vom reîncepe un al doilea război de NEATÂRNARE, reapelând la motto-ul său ="PRIN NOI INŞINE"
-Prin calificare şi atribuţii am fost PREZENT şi am făcut parte din decidenţii unor IMPORTANTE OBIECTIVE-evenimente, şi reiau:
       - Am debutat în îndustria de apărare-caracter "strict secret"- şi cu părinţii mei şi ai soţiei am făcut parte din segmentul luptătorilor împotriva rezistenţei comuniste ATEE, dictaturii, abuzului, necinstei; eu şi în lupta politică deschisă, în relaţii internaţionale ce au evoluat de la dictatura KGB la schimbări democratice ezitante...!
       - Nu am acceptat COMPROMISUL TRĂDĂRII al serviciilor de REPRESIUNE şi nici PARTICIPAREA la distrugerea economiei - avuţiei naţionale sau asocierilor imorale şi am intrat adesea în conflict cu legile CAPITALISMULUI rapace şi ASUPRITOR !    AM RĂMAS membru al clasei muncitoare al PRODUCĂTORILOR de BUNURI- am detestat deci consumismul şi ASOCIERILE la HOŢIE, predilect morală şi economică ! IUBESC ACEST POPOR şi-i rămân alături !
       Am fost direct implicat şi în acţiunile din Basarabia şi Transnistria, am fost acolo,- inclusiv în Ucraina unde părinţii mei au lăsat pământ şi casă; sunt şi beneficiar al L189/2001 ca refugiat din teritorii ocupate.
       Foştii colegi PD mă evită şi sunt ucis lent şi în mod nemeritat prin supravegherea continuă a serviciilor secrete, care din câte se vede, nu ne-au uitat pe tata şi pe mine. Deşi  mă ocup PAŞNIC predilect de societatea civilă şi de involuţia capitalismului anacronic etc.- iar nu de revoluţii, atentate sau similare !
       *Vorbesc de 2,7 generaţii: căci toţi, vom ajunge şi bătrâni, când predarea ŞTAFETEI GENERATIILOR DEVINE INEVITABILĂ ! ST-ESN a lansat TEMA :
"VISEZ la un VIITOR al: ARMONIEI FAMILEI, DRAGOSTEI CREŞTINE, DREPTĂŢII-ECHITĂŢII SOCIALE, APĂRĂRII IDENTITĂŢII-DEMNITĂŢII- AVUŢIEI, a pregătirii faptelor plăcute lui Dumnezeu, a sufletelor pentru VIAŢA VEŞNICĂ, a JUDECĂŢII de APOI de care nu scapă NIMENI !
                                                                                       
                                                                                 
 Aristide Buzuloiu


DOCUMENTE
____________________________________________________________

 
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE