Treceți la conținutul principal

Visteria. O enciclopedie istorică românească în mediul virtual
Ce este VISTIERIA Imprimare
Despre noi

Vistieria este un proiect ambiţios, realizat pe bază de voluntariat, din pasiune pentru istorie și în special pentru istoria neamului românesc.

Se dorește a fi o enciclopedie istorică românească în mediul virtual, cu articole de specialitate selectate riguros, galerie multimedia, e-books şi forum de discuții.

Vrem să organizăm o bază de articole și documente, prezentate intr-un mod ușor de accesat și citit, pentru a-i putea ajuta pe români să-și redescopere istoria. Credem că este mare nevoie de așa ceva. O simplă căutare pe google după "istorie" sau "istoria românilor" ne va arăta lipsa, până în prezent, a unei inițiative coerente în această direcție extrem de importantă.
 
Ce ne propunem Imprimare
Despre noi

Istoria noastră este batjocorită și călcată în picioare. În contextul european, suntem printre singurele țări (daca nu chiar singura) care nu încearcă absolut deloc să-și afirme identitatea și unicitatea națională la nivel continental sau măcar regional. Toate statele lumii au eroi naționali, noi nu mai avem voie sa avem. Toate statele lumii se mândresc cu istoria lor (chiar dacă unele nu prea au de ce și cu ce). Noi nu mai avem voie sa visăm la acest sentiment. El a fost confiscat, în trecut, de comuniști, iar în prezent de cei care-și spun "naționaliști" dar care, de multe ori, nu se ridică prin acțiuni la înălțimea misiunii lor politice sau sociale echilibrate.

Cum trebuie însă să se raporteze la istorie un om normal, din secolul XXI, care nu a fost nici comunist și nu este nici afiliat ideologic la vreuna din mișcările naționaliste contemporane ? Poate el să se mândrească cu istoria neamului său fără a fi considerat anti-european, șovin sau fanatic ? Poate el să se afirme, în interacțiunile pe care le are cu cei din "afară", ca făcând parte dintr-unul din neamurile mari și cu tradiție în Europa ? Noi credem ca da.

De aceea am inițiat această acțiune. Sperăm să nu rămânem singuri ...
 
Cum puteţi contribui Imprimare
Despre noi

Cel mai bine ar fi să ne scrieți pe adresa de e-mail afișată la rubrica "Contact". Poate pe viitor vom avea și un formular direct, dar pentru moment dorim să ne protejăm de cantitatea impresionantă de spam care însoțește un astfel de formular și de eventuale mesaje mai puțin prietenoase trimise anonim. Suntem conștienți de faptul că subiectele abordate pe site sunt dintre cele care stârnesc aproape instantaneu pasiuni și rivalități extrem de mari.

Dacă doriți să faceți parte din echipa noastră, vom deschide și alte punți de comunicare, pornind de la e-mail. Avem mare nevoie de oameni pasionați de istorie care să ne ajute cu materiale, deci nu ezitați să ne contactați.
 
Copyright Imprimare
Despre noi

O parte din materialele prezente pe acest site sunt scrise de membrii colectivului nostru, deci nu prezintă probleme în materie de drepturi de autor.

Altele, sunt preluate din diferite surse, prezentate întotdeauna la finalul articolului. De regulă (se poate să existe scăpări neintenționate), site-urile de pe care preluam materiale nu au nicio mențiune cu privire la drepturile de autor sau prezintă materiale sub licență publică. În general încercăm totuși să luăm legătura fie cu autorul articolului fie cu administratorul site-ului. Cărțile electronice deasemenea, reprezintă prelucrări după ediții extrem de vechi sau după materiale ce se află sub licență publică.

În cazul în care un deținător de copyright (indiferent de natura lui) descoperă pe site-ul nostru materialele de orice fel care-i încalcă drepturile, rugăm să fim anunțați de urgență pe adresa de e-mail afișată la rubrica "Contact". Vom lua astfel legătura și vom înlătura materialele respective în cel mai scurt timp cu putință.
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE

Biblioteca Digitală a României, DACOROMANICA,

Charta documentară
După o prea îndelungată risipire a energiilor, timp de un deceniu, în 20 septembrie 2009, a fost inaugurată Biblioteca Digitală a României, DACOROMANICA, apelativ inspirat din modelele francez şi spaniol: GALLICA și HISPANICA.

DACOROMANICA este singura bibliotecă digitală românească organizată profesional şi accesibilă gratuit în INTERNET. Dezvoltarea ei prin îmbogățire cu documente digitale se face continuu, în fiecare săptămână, astfel încât să reprezinte un veritabil instrument în cadrul rețelelor de cooperare națională și internațională, precum și un partener credibil al Bibliotecii Virtuale Europene, EUROPEANA.

DACOROMANICA este singura bibliotecă digitală din România capabilă să răspundă în timp real provocărilor contemporane ale revoluției cunoașterii:
Solicitarea de a avea acces la documentele unicate sau dificil de cercetat; Cererea de consultare a textelor integrale sau a corpusurilor importante îmbogățite prin valoarea adăugată a asocierii im…