Treceți la conținutul principal

Copii de vanzare sau adoptii internationale? ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Copii de vanzare sau adoptii internationale?
Mesaje primite
x

Alianta Familiilor din Romania office@alianta-familiilor.ro prin icontact.com 
20:08 (acum 1 oră)

către mine
ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Cetatea Ciceiului nr. 23, sector 6, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
contact@alianta-familiilor.ro
 
17 noiembrie 2011
 
Din motive tehnice nota noastra nu a putut fi trimisa de dimineata. Ne cerem scuze.
ROMANIA – ADOPTII INTERNATIONALE SAU EXPORT DE COPII?
Am citit si noi, la fel ca unii dintre d-tra, cu surprindere si consternare, ca saptamina trecuta Camera Deputatilor a votat un proiect de lege pentru reluarea adoptiilor internatioanle a copiilor nostri. Suntem dezamagiti si perturbati. Din mai multe motive. Starea demografica a Romaniei este jalnica. Adoptiile internationale vor contribui in mod direct la declinul demografic continuu al tarii. Milioanele de romani care de 20 de ani incoace au parasit Romania contribuie la progresul demografic, ori ameliorarea crizei demografice, al tarilor in care s-au stabilit. Transformarea acestei practici intr-o politica oficiala a tarii ni se pare un lucru neintelep. Cele citeva mii de copii romani care in cursul anilor vor fi dusi din Romania si se vor instraina de tara de bastina ar putea usor fi o binecuvintare pentru tara in care s-au nascut. Multi dintre ei, insa, vor deveni o binecuvintare pentru tarile straine in care vor ajunge. Romania are nevoie de medici, oameni de stiinta, diplomati, oameni de afaceri si personalitati talentate asa cum are fiecare natiune. Lipsa de intelepciune a Guvernului in aceasta privinta e surprinzatoare si chiar irita. 
 
In plus, Romania trebuie sa investeasca in orfanii tarii. Ori daca nu o face, trebuie sa invete sa o faca. Orfanii sunt viitorul de miine al tari si al nostru. Lor trebuie sa li se acorde un loc special intre prioritatile natiunii. Trebuie priviti ca niste fiinte cu potential promitator pentru societate, nu ca o povara. Daca investim in ei azi, ei vor investi in noi, generatia de astazi, miine. Din asta avem cu totii de cistigat. Fiecare fiinta umana poarta in ea o comoara si un potential inestimabil. Fiecare fiinta umana e valoroasa. Datoria noastra este sa valorificam potentialul copiilor nostri. Trebuie sa ne preocupe investitia in fiintele umane mai mult ca orice. De aceea, in 2009, in contextul revizuirii Codului Civil, AFR a sugerat de mai multe ori adoptarea de catre stat a unor stimulente financiare pentru familiile romane care adopta orfanii tarii. Intretinerea si educarea orfanilor necesita resurse financiare, resurse pe care statul le-ar putea folosi mai bine si eficient acordind stimulente financiare familiilor care se ofera sa creasca acesti copii. 
 
 
Mai mult, adoptiile internationale au degenerat intr-un comert corupt. Un comert in fiinte umane lipsit de moralitate si etica din care castiga intermediarii. O carte influenta asupra acestei practici a fost publicata acum citeva luni de sociologul international american Scott Carney: The Red Market: On the Trails of the World’s Organ Brokers, Bone Thieves, Blood Farmers, and Child Traffickers (2011). O recomandam fiecarui parlamentar si politician roman pentru a se educa asupra unor fenomene si practici imorale care se petrec sub ochii nostri, printre ele adoptiile internationale. A separa un orfan de cultura si civilizatia in care s-a nascut si crescut nu este un lucru de apucat ci unul care poate rezulta in daune majore copiilor.  
 
 
Ne ingrijoreaza si dimensiunea diplomatica a acestui “targ” in fiinte umane cum il definesc unii. Articolul de mai jos crediteaza diplomatia americana cu reluarea adoptiilor internationale de catre Romania. Ipoteza aceasta ni se pare cit se poate de viabila. Din comertul international de copii (orfani) beneficiaza un procent foarte mare de homosexuali americani, canadieni, britanici, israeliti, si altii. Administratia Obama a facut promovarea intereselor si agendei comunitatii homosexuale americane o prioritate in politica interna si externa a SUA. Secretarul de Stat Clinton promoveaza homosexualitatea peste tot pe unde ajunge. Romania nu face exceptie la acest imperialism valoric promovat de Casa Alba care insa este respins si dezaprobat cu fermitate de crestinii americani. El se manifesta si cu prilejul participarii ambasadorului american de la Bucuresti la marsurile homosexualilor din Romania fara ca statul roman sa ia atitudine. Nu ne indoim, deci, ca homosexualii americani au pus presiune asupra diplomatiei americane sa pledeze cauza adoptiilor internationale din care si ei profita. In vara lui 2010 au incercat acelasi lucru in Rusia, dar Rusia a spus categoric nu. Letargica Romanie insa este diferita, iar diplomatia ei o reflectie a acestei letargii - e inepta. Diplomatii americani pleaca cu sacul plin de la Bucuresti iar diplotatia romana cu sacul gol de la Washington. 
 
 
Saptamina trecuta am primit la redactie mai multe materiale despre aceasta tema controversata, din care publicam citeva. Impreuna cu ele am primit si comentarii din partea unora dintre d-tra in care va exprimati dezaprobarea fata de reluarea adoptiilor internationale. Va simtim durerea si v-o impartasim. 
 
 
 
 
Legea privind regimul juridic al adopţiei a fost modificată de Parlament, iar forma adoptată permite adopţiile internaţionale şi adopţiile de către homosexuali. Votul final a fost dat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor. Nu s-a adoptat niciun amendament la varianta care a ieşit din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, unde proiectul propus de Guvern a fost serios amendat, pentru a fi în consonanţă cu prevederile noului Cod Civil. Interesant este că proiectul propus de Guvern a fost plin de erori de logică, de sintaxă şi gramaticale, după cum a sesizat Consiliul Legislativ. Iată încă un argument în defavoarea adoptării legilor prin asumarea răspunderii.
 
 
Dar Consiliul Legislativ a mai remarcat un aspect care NU a fost corectat de parlamentari: cetăţenii români devin defavorizaţi la adopţie, în faţa cetăţenilor străini. Iată de ce: cetăţenii români sunt obligaţi să stea efectiv în ţară minim 9 luni din cele 12 luni dinaintea adopţiei. În schimb, în cazul adopţiilor internaţionale, părinţii adoptivi au doar obligaţia de a se deplasa în România şi de a rămâne aici o lună înaintea adopţiei. 
 
 
Stoparea adopţiilor internaţionale a fost una dintre condiţiile de preaderare ale României la Uniunea Europeană. Înainte de câştigarea primului mandat de preşedinte, Traian Băsescu a făcut carieră criticând comerţul cu copii practicat de guvernarea Năstase chiar şi după instituirea Moratoriului asupra adopţiilor internaţionale. Statele Unite au exercitat presiuni constante pentru reluarea adopţiilor internaţionale, dar România a fost obligată să-şi respecte angajamentul luat faţă de Uniunea Europeană. Telegramele Wikileaks au consemnat o serie de discuţii între oficiali ai SUA şi cei români pe tema adopţiilor internaţionale, americanii exprimându-şi nemulţumirea că nu s-au înregistrat progrese în mandatul Tăriceanu. 
 
 
În primul an de mandat al guvernării Boc, noua conducere a Oficiului Român pentru Adopţii (ORA) a propus modificarea legislaţiei, pentru reluarea adopţiilor internaţionale. Emil Boc a anunţat că nu va promova proiectul. Doi ani mai târziu, însă, viziunea s-a schimbat şi, iată, s-a liberalizat, din nou, exportul copiilor. De notat că măsura a fost adoptată cu o largă majoritate, chiar şi parlamentarii PNL votând în favoarea reluării adopţiilor. 
 
 
Deputatul liberal Alina Gorghiu, secretar al Comisiei Juridice a Camerei inferioare a Parlamentului, motivează: „S-a constatat că regimul adopţiilor nu funcţiona. Iar această lege, chiar dacă rămâne perfectibilă, este un progres. Trebuie să se flexibilizeze procedurile de adopţie, să nu rămână atâţia copii instituţionalizaţi până ce ajung la vârste când deja adopţia devine foarte dificilă”.  
 
 
Un alt aspect controversat al proiectului este cel legat de orientarea sexuală a părinţilor adoptivi. Teoretic, legea nu le permite cuplurilor de homosexuali să adopte copii, însă limitarea este interpretabilă, legată de cea din Codul Civil, care nu permite căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Legea însă nu limitează adopţiile la cupluri. Orice persoană (teoretic singură) poate adopta. Iar orientarea sexuală nu este o condiţionalitate la adopţia de către o persoană. Aceasta poate trăi, fără a fi căsătorită, cu o persoană de acelaşi sex. Deci, un copil adoptat poate fi crescut de un cuplu de homosexuali -a căror relaţie nu este oficializată-, avându-l, formal, doar pe unul dintre aceştia drept părinte. „Legea nu poate introduce discriminări legate de religia sau de orientarea sexuală a adoptatorului. Ar fi împotriva convenţiilor internaţionale la care România este parte. Raţiunea pentru care nu este permisă adopţia de către cuplurile de homosexuali nu este orientarea sexuală a acestora, ci faptul că, în Codul Civil nu există instituţia căsătoriei între persoane de acelaşi sex”, spune Alina Gorghiu.
 
 
Social-democratul Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisie Juridice se declară, la rândul său, mulţumit de noua lege: „E bine că măcar cuplurile de homosexuali nu pot adopta. Am fost la un pas de a avea şi căsătorii între persoane de acelaşi sex. Când s-a dezbătut Codul Civil s-a încercat legiferarea cuplurilor de homosexuali şi nu a trecut, pentru că Bogdan Ciucă (vicepreşedinte al Comisiei Juridice, PNL) şi cu mine ne-am opus categoric”. 
 
 
DEPUTATUL ALINA GORGHIU
Perturbati de afirmatiile atribuite d-nei Deputat Alina Gorghiu, i-am trimis nota de mai jos. Am incercat de buna credinta sa confirmam din partea dinsei daca afirmatiile din materialul precedent atribuite ei de autor sunt corecte. Ne-a ingrijorat in mod special declaratia dinsei ca Romania trebuie sa permita homosexualilor sa adopte copiii Romaniei pentru a se conforma obligatiilor impuse Romaniei de conventiile internationale. Afirmam cu respect ca aici dna deputat a gresit si a vorbit fara sa fie in tema. De fapt, multi parlamentari fac la fel - afirmatii eronate pe care le justifica blamind conventiile internationale ale Romaniei. Conventiile internationale, ne spun ei, impun Romaniei sa adopte legislatiile interne antivalori pe care le voteaza din cind in cind. D-na Deputat Gorghiu din nefericire intra in aceasta categorie. Nu exista nici o conventie internationala care sa impuna Romaniei ori vreunui alt stat sa permita homosexualilor sa adopte copii. 

 
Va redam scrisoarea AFR catre Dna Deputat cit si raspunsul ei. 
 
 
Buna dimineata stimata dna Deputat: Va scriem din partea Aliantei Familiilor din Romania in legatura cu materialul de mai jos depistat in presa. Subiectul preocupa membrii Aaliantei Familiilor iar comentariul atribuit d-tra mai jos ne ingrijoreaza. Va scriem cu un deosebit respect dar avind in vedere obligatiile noastre fata de constituenta pe care o reprezentam trebuie sa ne exprimam dezaprobarea fata de pozitia dtra. 
 
 
AFR se pronunta impotriva adoptiile internationale. Cind Codul Civil a fost revizuit si dezbatut in 2009 am sugerat ca guvernul sa adopte masuri stimulatoare financiare pentru familiile din Romania sa adopte copii orfani si pe cei lipsiti de parinti. Avind in vedere criza demografica a Romaniei, "exportul copiilor" (cum se exprima majoritate oamenilor de rind), nu are nici un sens si nu ne promoveaza interesele. Acesti copii pot fi crescuti in Romania si pot deveni membri productivi ai societatii. Generatia noastra trebuie sa investeasca in ei (nu sa se debaraseze de ei) pentru ca si ei la rindul lor sa investeasca in noi in citeva decenii. 
 
 
In al doilea rind, suntem ingrijorati de comentariul facut de d-tra privind "religia sau orientarea sexuala a adoptatorului." Ne intrebam de care parte a subiectului va aflati. In 2009 AFR a pledat cu sirguinta interzicerea adoptiilor copiilor nostri de catre homosexuali. Este adevarat ca in final in Cod a fost introdusa formula "cuplurile de acelasi sex" nu pot adopta. Suntem lasati fara cuvinte de afirmatiile d-tra avind in vedere efectul nefast pe care modul de viata homosexual il are asupra copiilor. Studiile asupra acestui subiect sunt multe si toate au aceasi concluzie - e rau. Interesele supreme ale copilului nu sunt servite cind copilul e crescut de catre homosexuali sau e expus modului de viata homosexual. 
 
 
Bai mai mult, suntem dezamagiti de afirmatia ca interzicerea adoptarii copiilor de catre homosexuali e "impotriva conventiilor internationale la care Romania este parte." Nu este adevart. Nu exista nici o conventie internationala care obliga Romania sa permita homosexualilor sa adopte, asa dupa cum Romania nu e obligata de conventii internationale sa acorde drepturi homosexualilor decit dreptul la nediscriminare la locul de munca. Tratatul de la Amsterdam (1989) care include orientarea sexuala interzice discriminarea doar la locul de munca. Nimic mai mult. Nici nu exista vre-o directiva UE care sa constanga tarile membre sa interzica discriminarea pe baza de orientare sexuala in nici [un] alt domeniu decit in cel al muncii. Deci, afirmatia dtra este eronata si trebuie corectata. 
 
 
Adaug ca afirmatiile eronate facute de parlamentari sunt frecvente si daunatoare. Va rugam deci sa fiti cu mai multa grija cind faceti astfel de afirmatii. 
 
 
Problema de mai jos e foarte serioasa pentru noi si nu o putem trece cu vederea. In 2006 AFR a inregistrat in Guvern 650.000 de semnaturi pentru protejarea casatoriei naturale barbat-femeie. Afirmatia d-tra atinge acestui principiu si submineaza pozitia majoritatii covarsitoare a romanilor. Regret sa va informez, dar joia viitoare vom face publica afirmatia d-tra cititorilor notei noastre saptaminale. AFR a lansat Declaratia de la Timisoara, semnata pina acuma de peste 8.000 de persoane, care afirma dreptul copilului la " o mama si un tata." Le vom comunica semnatarilor afirmatia dtra si nu credem ca vor fi multumiti. http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php   In plus, Conventia internationala a drepturilor copilului afirma un drept al copilului la o mama si un tata. Suntem deci nedumeriti de afirmatia dtra. Nota noastra e bazata pe ce am citit mai jos. Daca afirmatiile atribuite dtra mai jos nu sunt corecte, va rog sa-mi comunicati. Va multumesc. 

 
Raspunsul D-nei Deputat: Stimate domn, Ma asteptam sa imi cereti mie punctul de vedere inainte de a acuza. Spun asta pentru ca la cat de interesat sunteti de subiect, aveam convingerea ca stiti pozitiile mele constante din Comisia Juridica pe acest subiect, atat pe legea adoptiilor, cat si pe codul civil, pe temele de interes pentru asociatia dvs. Sper ca v-am raspuns la intrebare si voi suna si in redactia ziarului. Zi placuta. Alina Gorghiu 
 
 
Dupa cum vedeti, raspunsul deputatei Gorghiu nu este un raspuns de fel. Suntem deci constrinsi sa credem ca afirmatiile atribuite dinsei in presa sunt corecte si lipsite de intelepciune si acuratete. 
 
 
ROMANIA FARA COPII
Romania se goleste de copii, iar parlamentarilor le arde de exportul copiilor tarii. Hemoragia demografica a tarii devine tot mai acuta. Pe masura ce trece timpul, tot mai multe articole sunt publicate pe tema asta. Ultimul pe care l-am aflat, bazat pe datele preliminare ale recentului recensamint, e urmatorul:
 
 
Harta natalitatii! Cum a evoluat natalitatea in ultimii douazeci de ani in fiecare judet. Topul judetelor pe cale de disparitie
de Dana Mihailovici - Noiembrie 10, 2011 - 00:28
 
Romania se stinge incet. Nu mai este nici un secret ca suntem o tara imbatranita, cu o rata mare a deceselor, dar si cu o natalitate in scadere. Exista multe prognoze internationale, care considera ca Romania va fi printre primele tari care vor disparea sau ca populatia se va injumatati in cateva decade. Sunt studii peste studii care avertizeaza ca romanii sunt tot mai putini iar acest fapt este o realitate. Chiar si judetele Moldovei, care altadata erau pe primele locuri la natalitate, si-au mai pierdut din acest elan in ultimii ani. Econtext va prezinta evolutia natalitatii in toate judetele tarii din 1990 si pana in 2010. Inainte insa, sa vedem care este clasamentul judetelor dupa numarul copiilor nascuti anul trecut. Astfel, capitala tarii este campioana absoluta la numarul nasterilor, fapt evident prin numarul populatiei.
 
 
Harta natalitatii: In 2010, s-au nascut 21.147 de copii in Bucuresti, mai mult decat dublu fata de urmatoarea clasata, care este judetul Iasi. In Iasi s-au nascut anul trecut 9.499 de copii. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Constanta (8.161 de nou-nascuti), Suceava (8.001), Bacau (7.305), Prahova (7.172), Cluj (6.839), Timis (6.837). Dupa cum se observa, judetele mari, unde este cea mai numeroasa populatie, se afla si pe primele locuri la nasteri. ar pe ultimele pozitii regasim judetele mici, gen Covasna, Tulcea, Salaj, etc.
 
 
Evolutia natalitatii: Si sa trecem la partea mai importanta a acestui articol. Cum a evoluat natalitatea in fiecare judet din Romania din 1990 si pana in anul 2010. Din nefericire, natalitatea este pe un minus accentuat in aproape toata tara. Singura luminita de la capatul tunelului vine de la Bucuresti si Ilfov. Acestea sunt singurele sperante, singurele locuri in care natalitatea se situeaza pe plus in 2010, comparativ cu 1990. In schimb, in celelalte judete este dezastru. Natalitatea a scazut cu valori cuprinse intre 18% si 50%. Astfel, cea mai drastica scadere, de 50%, a avut loc in judetul Hunedoara (de la 7.358 de copii nascuti in 1990, pana la 3.683 in 2010).
 
 
Oltenia si Moldova: Iar urmatoarele pozitii sunt ocupate, preponderent, de judete din Moldova si Oltenia. Ceea ce arata un lucru interesant: la numarul de copii nascuti in 2010 judetele mari ocupa primele pozitii. Totusi, la ritmul scaderii natalitatii din 1990 si pana in 2010, judetele din Oltenia si Moldova conduc detasat. Explicatia ne-a fost furnizata de specialistii din cadrul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii. „Cei care au plecat in strainatate sunt, cu precadere, tinerii, cei care isi intemeiaza familii. Iar cea mai mare parte a celor care au plecat provin din zonele mai sarace ale tarii, care sunt exact acestea, Moldova si Oltenia. Practic, cei care erau motoarele sporului natural au parasit tara”, au explicat specialisti din cadrul institutiei. In plus, in judetele mari, unde veniturile sunt peste medie, rata natalitatii a scazut mai putin, mai lent. Cu alte cuvinte, judetele din Oltenia si Moldova se ‘sting’ cel mai rapid. Impreuna cu o rata crescuta a deceselor, aceste zone au cele mai mari sanse sa ramana cu o populatie tot mai scazuta. (Va recomandam si linkul acesta unde puteti vedea harti si date statistice de interes http://www.econtext.ro/dosar--2/analiza/harta-natalitatii-cum-a-evoluat-natalitatea-in-ultimii-douazeci-de-ani-in-fiecare-judet-topul-judetelor-pe-cale-de-disparitie.html)
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE