Treceți la conținutul principal

în ce conturi au ajuns 180.000.000 de euro de la Petromservice

INFOGRAFIE Vezi aici în ce conturi au ajuns 180.000.000 de euro de la Petromservice!

8 noiembrie 2011, 12:06 |  Autor: Liliana Năstase, Ionel Stoica | 10745 afişări
Cuvinte cheie: petromservice, liviu luca, sorin ovidiu vîntu, falimentare controlata,
Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut

Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut

 
Din patrimoniul SC Petromservice SA au fost transferate sume mari de bani, prin operaţiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, în conturile unor societăţi înregistrate în străinătate şi în România, în special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) şi SC GM Invest SA (1.300.000 euro).
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (56 de ani) şi prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia, Liviu Luca (58 de ani), vor afla astăzi dacă vor ajunge după gratii pentru 29 de zile sau vor fi cercetaţi în libertate. Ei sunt acuzaţi de Parchetul General de delapidare şi spălare de bani.

Dă click pe imagine pentru a se mări!
Cei doi sunt acuzaţi că ar fi falimentat cu intenţie Petromservice, aducând societăţii prejudicii de peste 83 de milioane de euro. În acest dosar a fost reţinut şi Octavian Ţurcanu, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu. El este acuzat de complicitate la delapidare. Gheorghe Şupeală, directorul general al PSV Company, a fost reţinut pentru delapidare.
Conform procurorilor de la Secţia de Urmărire Penală din cadrul Parchetului General, falimentarea controlată a Petromservice a dus şi afectarea a 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, din cauza activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.
Prejudicii
Daunele aduse statului român prin "manevra" de falimentare a Petromservice s-ar ridica, conform Parchetului General, la aproximativ 98 de milioane de euro. O mare parte din aceşti bani ar fi ajuns în conturile personale ale lui Vîntu şi Luca. Liviu Luca a fost preşedintele Consiliului de Administraţie a Petromservice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE