Treceți la conținutul principal

Congresul Diasporei Unioniste, a doua ediție, se va desfãgura În acest an la Chișinãu, pe 25-26 martie 2016

Avem onoarea de a vă invita la Congresul Diasporei Unioniste, a doua ediție, care se va desfășura În acest an la Chișinău, pe 25-26 martie 2016. Suntem un grup de români unioniști si de asociații de români din străinătate, reprezentanți ai aripii din diaspora a Platformei Unioniste «Acțiunea 2012» și am organizat anul trecut prima ediție a Congresului Diasporei unioniste (București, 3-5 aprilie 2015). Aceasta a întrunit peste 100 de participanți din diaspora gi peste 50 de asocialii de români din străinătate și s-a bucurat de o amplă rezonanță atât în mass-media cât și în rândurile românilor din întreaga lume.

La cel de-al doilea Congres, prevăzut în jurul datei simbolice de aniversare a Unirii Basarabiei cu România, se vor discuta strategii de implicare pe scară largă a diasporei pentru a participa la Reunificare în viitorul apropiat gi aspecte pragmatice ale înfăptuirii acesteia. Pe data de 27 martie, ne vom alătura Congresului forțelor unioniste din R. Moldova și manifestației de amploare care va avea loc cu ocazia aniversării Unirii din 1918.

Participarea dumneavoastră și/sau a asociației pe care o reprezentați la această nouă ediție a Congresului Diasporei Unioniste este foarte importantă și necesară. Așteptăm răspunsul la adresa de contact de pe care ați primit invitația sau la contact@actiunea2O12.ro, până pe data de 29 februarie 2016.

Cu stimă, Dorin Dugciac

Reprezentant Franța

Tel: 0033 6 74 36 89 84; e-mail: dorindusciac@vahoo.com

Platforma Unionistă Acțiunea 2012- Filiale Diaspora

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE