Treceți la conținutul principal

Sediul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, din strada Vigilenţei nr. 3

Conferința internațională: Memoria Holocaustului şi antisemitism în Europa Centrală şi de Est. Repere comparative

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” în cooperare cu Fundaţia ”Friedrich Ebert” şi cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti a organizat luni, 14 mai 2007, conferinţa internaţională cu tema „Memoria Holocaustului şi antisemitism în Europa Centrală şi de Est.Repere comparative”.
Au susţinut comunicări oameni de ştiinţă, jurnalişti şi reprezentanţi ai unor ONG-uri din România, Germania, Ungaria, Polonia, Federaţia Rusă şi Israel, care au prezentat cele mai recente dezbateri asupra memoriei Holocaustului în ţările din Europa Centrală şi de Est şi strategii de prevenire şi combatere a negaţionismului şi antisemitismului.
Premergător conferinţei OSCE la nivel ministerial privind combaterea discriminării şi promovarea respectului şi înţelegerii reciproce (07-08 iunie 2007, Bucureşti), evenimentul din 14 mai are o semnificaţie deosebită, relevând preocupările autorităţilor române pentru prezentarea corectă a istoriei Holocaustului din ţara noastră şi demersurile pentru ca tinerii din învăţământul preuniversitar şi universitar să primească o educaţie adecvată în acest sens, în spiritul valorilor autentice ale democraţiei.
Compararea cu experienţa altor ţări din centrul şi estul Europei, precum Germania, Federaţia Rusă, Ungaria, Polonia, dar şi din Israel, cunoaşterea mijloacelor acestora de prevenire şi combatere a antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi negaţionismului vor facilita asumarea valorilor şi principiilor democratice ale dialogului şi respectului faţă de celălalt.
Lucrările s-au desfăşurat la sediul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, din strada Vigilenţei nr. 3, sector 5, Bucureşti.
Se non e verro e ben trovato !!!
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…