Treceți la conținutul principal

Film de propagandă rusă laudă România lui Ceaușescu, ignorând prezentul

Acest film de propagandă rusă laudă România lui Ceaușescu, ignorând prezentul

Bogdan Cristea, 01 Iun, 12:52
O echipă a postului Rossia 1 a realizat de curând un material interesant despre România.
Idee că era mai bine pe vreme lui Ceaușescu este una pe care rușii o îmbrățișează fără probleme. Asta, desigur, în ciuda faptului că liderul României comuniste a făcut eforturi destul de mari pentru a se desprinde cât mai mult de Moscova. Pentru a demonstra faptul că puterile occidentale au ruinat România, cei de la Rossia 1 au trimis o echipă în România pentru a observa situația în care se află țara noastră.
După cum probabil vă așteptați, ceea ce au ”descoperit” aici nu face cinste poporului român. Potrivit site-ului Știrileprotv.ro, rușii au filmat la Deveselu, insistând asupra sărăciei locuitorilor. La un moment dat, doi localnici afirmă că „înainte era mai bine” și că intrarea în UE nu a ajutat cu nimic localitatea din Olt.
Reporterii ar fi filmat, de asemenea, un cartier sărac, care s-ar afla foarte aproape de centrul capitalei și unde oamenii susțin că ar fi marginalizați. Vedem gunoaie pe străzi, clădiri abandonate și mulți oameni amărâți. Unul dintre ei susține că a luptat în Revoluția din Decembrie și a fost rănit, iar acum trăiește într-o garsonieră mizeră.
Ce-i drept, multe dintre lucrurile acestea există. Însă, în absolut niciun caz ele nu reprezintă o consecință a apropierii noastre de NATO și Uniunea Europeană. Mai degrabă, ele sunt rezultatele propriei noastre nepăsări și ale politicilor eșuate în ultimii ani de zile.
Playtech nu este un site care să abordeze teme politice sau economice, astfel că nu voi dezvolta acest subiect. Cu toate acestea, este indicat ca toți oamenii să se informeze mai bine în legătură cu economia comunistă și situația în care acel regim distructiv a adus țara noastră. Pentru moment, vă pot sugera două articole interesante, care oferă informații valoroase oricui. Unul dintre este este de pe site-ul Contributors.ro, altul este de pe site-ul Adevărul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE