Treceți la conținutul principal

Fost ofițer SRI, reclamat la Parchet pentru o carte în care neagă Holocaustul

Fost ofițer SRI, reclamat la Parchet pentru o carte în care neagă Holocaustul


O carte cu caracter antisemit si care neagă existența Holocaustului a fost lansată la București la sfârșitul săptămânii trecute. Faptul a trezit atenția organizațiilor evreiești. Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului susține chiar că l-a sesizat pe procurorul general în vederea aplicării legislației în vigoare. Conform legislației intrate în vigoare anul trecut, negarea Holocaustului poate fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare. Autorul cărții este un fost ofițer al Serviciului Român de Informații.
Titlul volumului  spune deja totul : ”Holocaustul – Gogorița diabolică – Extorcarea de bani de holocaust”.
Iar autorul său, colonelul SRI în rezervă Vasile I. Zărnescu, ne anunță că este de-abia primul volum al unei opere, probabil, mai vaste.
Lansarea a avut loc vineri, 8 aprilie, de la ora 16, la prestigioasa librărie Mihai Eminescu, din centrul Bucureștiului și evenimentul a generat reacția imediată a Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, filiala România.
Organizația a sesizat parchetul General, susținând că autorul Vasile I. Zarnescu a scris o carte pur antisemită/ negaționistă, o editură l-a ajutat să o editeze și să o publice iar o librărie renumită a lansat-o și a pus-o în vânzare.  Aceste trei entități au colaborat, fără nici o reținere, sfidând legea și bunul simț, pentru publicarea acestei cărți, se scrie în sesizarea către Parchetul General.
Maximillian Marco Katz, director și manager de proiect în cadrul Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului declară pentru RFI că așteaptă aplicarea imediată a legislației în domeniu și spune că alte eventuale reacții publice vor fi avute în vedere în funcție de răspunsul pe care îl vor da autoritățile.
Declarație Maximillian Marco Katz:Autorul, Vasile Zărnescu, nu vede vreo incompatibilitate între calitatea sa de ofițer SRI în rezervă și conținutul cărții. El spune că, în trecut, a publicat un articol sub pseudonim, împotriva rabinului șef de atunci, Moses Rosen, chiar la ordinul serviciului din care făcea parte. Autorul, care se prezintă drept un fost șef al departametului pentru apărarea Constituției din SRI, afirmă că era de datoria lui, ca ofițer, să apere ”granițele spirituale” ale României.
Zărnescu respinge legea prin care se interzice negarea publică a Holocaustului, pe care o caracterizează drept ”neconstituțională” și ”criminală”:
Potrivit legii în vigoare, „Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…