Treceți la conținutul principal

Treisprezece argumente în favoarea Unirii cu RomâniaTreisprezece argumente în favoarea Unirii cu România

Alex Machein, un cititor al ziarului TIMPUL și un mare român a formulat câteva argumente în favoarea Unirii R. Moldova cu România. Vă invităm să le citiți mai jos, alături de câteva comentarii de-ale autorului:


 R.Moldova este unicul stat care are şansa ca peste noapte să devenim cetăţeni ai Uniunii Europene cu drepturi depline.

Produsul Intern Brut – PIB 2015: România 215 miliarde $ vs. R.Moldova 8 miliarde $ (peste 1 miliard de $ deja a fost furat…). PIB-ul Republicii Moldova reprezintă doar 4% din PIB-ul României. În România sunt judeţe care au un PIB mai mare decât Republica Moldova, precum Timiş, Prahova, Constanţa sau Cluj.

Salarile sunt de două ori mai mari şi pensile de patru ori mai marii. Salariu mediu net pe ţară: România – 423 EURO vs. R. Moldova – 174 EURO; Pensia medie pe ţară: România – 201 EURO vs R. Moldova – 52 EURO.

R. Moldova, în anul 2014, a exportat în România 18,6% din exportul total (peste 434 de milioane $) , România fiind cel mai important partener comercial al RM. (exportul RM în UE constituie peste 54% )
Regiunea transnistreană exportă de două ori mai multe mărfuri în România, decât în Rusia. Aproximativ 15% din tot ce vinde regiunea peste graniţe este cumpărat de statul român, în vreme ce în Federaţia Rusă ajunge doar 8% din total. Transnisria exportă în Moldova, ţările UE şi Ukraina peste 85%. Datele de la Tiraspol arată că aproape 60% din importurile regiunii vin din Federaţia Rusă şi doar 7% din restul Moldovei. La fel ca şi cu Moldova, şi relaţia comercială cu România merge într-un singur sens, practic produse româneşti pe piaţă transnistreană sunt inexistente, cu toate că România e principalul importator din Transnistria…oare nu e de a dreptul comică situaţia?… şi cine de cine aici depende?.. propagandă rusă/transnistreană s-a bazat tot timpul pe minciună în care de fiecare dată omul simpu şi dezinformat a fost o victima sigură în maşinăria de manipulare tv a kremlinului pentru că le-au băgat în cap că maica Rusia le oferă oxigenul şi că le cumpără toate produsele…. poate e momentul să afle realitatea!! Găgăuzia în prima jumătate a anului 2014 exportul în ţările UE a constituit 358 milioane lei, însă în ţările CSI inclusiv Ukraina s-au exportat mărfuri în valoare de 158 milioane lei, deci aproape 80% din valoare exportului găgăuz s-a dus în ţările UE (cele mai mari exporturi sau făcut în Olanda, România, Bulgaria). Poate a venit timpul să gîndim cu capul?… să lăsăm nostalgiile sovetice şi mirajul unui vector asiatic IREAL, NELOGIC, PENIBIL!

România ocupă locul Locul 4 în UE la producţia de gaze şi petrol. De anul asta România se alimentează 100% din propriile resurse (recent în marea negra s-a mai descoperit încă cîteva zeci de miliarde de metri cubi de gaze naturale pentru viitor în care statul Român a subliniat că vor fi destinate doar pentru consumul propriu intern şi RM)

Locul 5 în UE îl ocupă România la producţia de cărbuni, cu o producţie de 35,5 milioane de tone. Pe primul loc este Germania, cu o producţie de 188,5 milioane de tone.

Producţia de energia electrică în România depăşeşte cu 30% necesitatea internă, avînd surplus de energie electrică pe care ar putea să o vândă altor ţări ca Turcia, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Moldova.

România deţine 60% din rezervele de apă minerală ale Europei şi poate asigura necesarul de apă pentru 50% din Europa!

Justiţie funcţională şi pentru popor, în special DNA şi ANI care deja şi-a arătat eficacitatea cu nume sonore băgate la puşcărie. Pe anul 2014 DNA România a recuperat: peste 310 milioane euro… „Aşa cum am zis şi la bilanţul DNA, peste 310 milioane euro aşteaptă să fie executate, sunt hotărâri definitive care pot fi executate. Dacă această suma ar intra efectiv în bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul următor. Este extrem de important că scopul pedepsei penale să fie atins şi prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotărâri definitive şi trebuie executate”, a precizat Laura Codruţa Kovesi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)

În România , minorităţile etnice au cele mai multe drepturi din Europa, nu există ţară să ofere atîtea drepturi şi facilităţi.(referinţă pentru ruşi, găgăuzi, ukraineni etc).

Potrivit datelor APIA (Agenţiei de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură), o agenţie din România, care funcţionează în subordinea Ministerul Agriculturii, plafonul naţional alocat din fonduri europene pentru plăţile directe în anul 2015 este de 1,629 de miliarde de euro, în creştere cu 15% faţă de cel din 2014 (1,428 miliarde euro), iar pentru 2016 este prevăzută o suma totală de 1,813 miliarde euro. Deci fermierii şi agricultorii moldoveni în cadrul statului Român vor avea un sprijin financiar solid, acces la diferite fonduri de dezvoltare/nerambursabile şi de despăgubire în caz de seceta sau inundaţii ca toţi cetăţeni europeni, de exempu România din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene a primit ajutorul de 8,5 milioane de euro pentru a sprijini populaţia afectată de inundaţiile extinse din luna mai şi din vara anului 2014. Bătaia de joc faţă de fermierii moldoveni şi impotenţa statului nostru sărac/corupt, face tot mai dificilă dezvoltarea afacerilor… ajungîndu-se în situaţii disperate în care fermierilor/agricultorii moldoveni le este intors spatele….mă întreb, cîte oportunităţi se pot deschide pentru aceşti oameni fiind şi ei părtaşi la aceste sume oferite fermierilor şi agricultorilor români…sînt sigur că vor avea o altă viaţă….

Ţară cu propriul Munte, Mare, Delta Dunării şi multe alte avantaje pe care RM nu le are şi nu le va avea că stat independent niciodată… Şi ca să coborîm mai profund la realitate… cele mai iubite şi sfinte ființe: COPII … RM oferă mămicilor indemnizaţia unică la naştere: pentru primului copil 3100 sau pentru copilul următor 3400 lei şi atît. România oferă alocaţie de stat indiferent dacă persoană a lucrat: 200 RONI/lunar echivalent a 950 lei MDA/LUNAR pînă la vîrstă de 2 ani (suma ajungînd la 22800 lei MDA pe primii doi ani) şi de la 2 la 18 ani oferă o alocaţie de 84 RONI/lunar echivalent a 400 lei MDA/lunar ( aşa alocaţii de stat în RM pînă la 2 ani şi de la 2 la 18 ani e de domeniul fantasticului pentru ţară noastră).

Cifrele devin cutremurătoare pentru mamele din RM mai ales dacă raportăm la salariile minime din RM şi comparăm indemnizaţia creştere copil dintre aceste două ţări: România oferă 85% din media veniturilor până la vârstă de 1 an (între 600 RONI /luna şi 3400 RONI/luna) sau 2 ani (între 600 RONI-luna şi 1200 RONI/luna), R.Moldova oferă 30% din media veniturilor lunare din ultimele 12 luni.) pînă la vîrstă de 1,5 ani persoanele neasigurate şi 3 ani pentru cele asigurate …..

Rămîn fără cuvinte şi iarăşi îmi apar întrebări…după un simplu calcul….. cum poate RM cu 90 euro salariu minim să aibă ATENŢIE!.. de aproape 3 ori mai mică indemizatia de creştere că cea din România, cînd ei au salariu minim de aproape trei ori mai mare….RM 30% din 90 euro şi România 85% din 250 euro (calcul a fost raportat la salariu minim) ….

Mamele din RM ar trebue declarate EROINE în acest stat mizerabil în care prea puţin se gîndeşte la copii săi….şi aici nu am inclus stimulentul de inserţie( care este de 500 RONI/lunar pînă la vîrstă de 2 ani) care deasemenea e apsent în RM.

Lista mai poate continua… însă mă opresc deocamdată aici… România a demonstat în toţi aceşti ani că a fost ca un frate mai mare, oferind asistenţă socială şi financiară… mii de burse gratuite, zeci de milioane de euro pentru diverse proiecte, gradiniti, transport şcolar, smurd, gazoduct iaşi-ungheni( în care tot interesele de grup tărăgănează finalizarea acestiua )ajutoare pentru sinistraţii din nordul republicii şi multe altele….
.
E mare păcat că unii din noi nu vor să gîndească CĂ INDIFERENT CINE VA CONDUCE RM, această țară e prea mică pentru atîţia hoţi şi grupuri de interese…. de aceia dacă nu vom avea inteligenţă să înţelegem că: UNIREA E UNICĂ SOLUŢIE…. vom riscă să ne mai ZBATEM în mizerie, corupţie, nedreptate şi umilinţă încă zeci de ani!!!

P.S.: În timp ce în R. Moldova preţurile la energia electrică au crescut cu 37%, gazul cu 15%, preţurile la pâine şi la produsele de panificaţie se majorează cu 15% începând cu 15 august, devalorizarea monedei naţionale care tot reprezintă o lovitură asupra populaţiei…
Ar fi cazul că ANRE să revadă metodologia de calcul a tarifelor şi să introducă tarife sociale,cum este în România, de exemplu. Să existe, cel puţin, trei nivele de consumuri, astfel încât consumatorii vulnerabili să nu fie lipsiţi de acest produs şi, totodată, să poată achita facturile. În România moneda natioanala e solid stabilă, crescînd şi ea în ultimul an în comparaţie cu leul nostru, tot în această vara a scăzut TVA-ului la produsele alimentare de la 24% la 9%, de la 1 iulie preţurile medicamentelor vândute în România au scăzut cu până la 20%, salariile tuturor angajaţilor din sistemul sanitar românesc vor creşte cu 25%, de la 1 octombrie şi cu 73% pînă la sfîrşitul anului 2017. Stau şi mă gîndesc oare de ce toată această NEDREPTATE, ştiu, unii vor da vină pe conducere… însă se vor înşela a cîtă oară…pentru că ei toţi sînt legaţi unii cu alţii…….divizindu-ne pe noi în două tabere cu vesnicile dispute, limba , naţiune…….. dar oare nu e timpul să începem să gîndim?… să ne maturizăm odata?… să VOCIFERAM TOŢI ÎN ACELAŞI GLAS CĂ UNICĂ ŞANSĂ A REPUBLICI MOLDOVA ESTE……..UNIREA!!!

11 Septembrie 2015

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE