Treceți la conținutul principal

Ediţia 2013 a reuniunii Ambasadei / consulatelor cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa (Paris, 11-12 octombrie 2013)

Ediţia 2013 a reuniunii Ambasadei / consulatelor
cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa
(Paris, 11-12 octombrie 2013)


PROGRAM


Vineri 11 octombrie 2013
- 19h00 – participare la petrecerea anuală de bun venit în noul an academic, organizată în mod tradiţional pentru studenţii români, cu sprijinul LSRS Franţa (cuvânt de bun venit: Bogdan MAZURU, ambasadorul României în Franţa şi Cristian DAVID, ministru delegat pentru românii de pretutindeni)


Sâmbătă 12 octombrie 2013
- 9h00-13h00 – Reuniunea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa:

9h00-9h30 - Înscrieri şi cafea
9h30-10h00 – Deschiderea lucrărilor:
  • dl Cristian DAVID, ministru delegat pentru românii de pretutindeni
  • dl Bogdan MAZURU, ambasadorul României în Franţa
10h00-10h35 – Alocuţiunile consulilor generali şi onorifici ai României în Franţa (5 min/pers):
  • Dna Gabriela DANCĂU, consulul general al României la Lyon
  • Dl Sabin POP, consulul general al României la Strasbourg
  • Dl Gabriel STĂNESCU, consulul general al României la Marsilia
  • Dl Michel BEYLOT, consulul onorific al României la Bordeaux
  • Dl Sorin MOGA, consulul onorific al României la Brest
  • Dl Stefan de FAY, consulul onorific al României la Nisa
  • Dl Constantin TURCHINĂ, consulul onorific al României în Monaco
10h35 -11h20 – Intervenţii tematice privind problematica de interes pentru mediul asociativ (participă reprezentanţi ai Ambasadei României la Paris, ai ICR Paris, ai DPRP) - (5 min/pers): aspecte consulare, imagine, comunicare, muncă, cultură şi educaţie, finanţare.

11h20-11h30 – Pauză
11h30-12h00 – Prezentări proiecte asociative (7-10 min/asociaţie)
12h00-13h00 – Sesiune de întrebări şi răspunsuri adresate ministrului, ambasadorului, consulilor generali şi onorifici, precum şi reprezentanţilor Ambasadei


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE