Treceți la conținutul principal

9 APRILIE SE ÎMPLINESC 100 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

LUNI, 9 APRILIE SE ÎMPLINESC 100 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA (27 MARTIE STIL VECHI).
VA INVITĂM SĂ PARTICIPAȚI LA MANIFESTĂRILE DEDICATE ACESTUI MARE EVENIMEN ISTORIC.

Din program:
Ora 9.30 – 13.00. Itinerar istoric
• Vizitarea Palatului Sfatului Țării (str. Alexei Mateevici)
• Vizitarea casei memoriale Constantin Stere (str. Alexei Mateevici)
• Vizitarea casei lui Pan Halippa (str. Șciusev)
• Te Deum și depuneri de flori la mormintele deputaților Sfatului Țării de la Cimitirul Central Ordodox (str. Armenească)
• Vizitarea Stelei comemorative Pan Halippa (str. Pan Halippa)

Ora 14. 00 – 19.00.
Conferința științifică internațională: 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România: 27 martie/9 aprilie 1918 la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” (Bdul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148)

Organizatori:
Proiectul „Românii din Jurul României” (coordonator dr. Vasile Șoimaru)
Institutul de Studiul Arhivelor (director dr. Mihai Tașcă)
Institutul de Cercetări Juridice și Politice al AȘM (director dr. hab. Valeriu Cușnir)
Fundația Culturală „Memoria”, Filiala Argeș (președinte prof. univ.dr. inginer Ilie Popa)
Muzeul Departamentului Vamal al R. Moldova (director colonel (r) Petru Costin)
Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” (director dr. Mariana Harjevschi)
Fondul Literar al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova (director Nicolae Rusu)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE