Treceți la conținutul principal

Marius Diaconescu. Cine este James Pettit, ambasadorul american la Chișinău care a îngropat Unirea Basarabiei cu România în 28 August 2016?

Cine este James Pettit, ambasadorul american la Chișinău care a îngropat Unirea Basarabiei cu România în 28 August 2016?

Sursa : http://www.romaniacurata.ro/cine-este-james-pettit-ambasadorul-american-la-chisinau-care-a-ingropat-unirea-basarabiei-cu-romania-in-28-august-2016/

marius diaconescuMarius Diaconescu
James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, cu ocazia aniversării declarării independenței Republicii Moldova, a declarat pentru un post de televiziune din Moldova că:
“Moldova nu este România”
“Moldova îşi are propria ei istorie”
“Alăturarea de România nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune în Republica Moldova”
“Este important ca moldovenii să se recunoască a fi moldoveni, o naţiune aparte”!
Consecințele acestei declarații ale ambasadorului american sunt apocaliptice:
  1. Este îngropat proiectul Unirii Basarabiei cu România, deoarece aceste declarații vor fi percepute ca decizie fermă a SUA împotriva Unirii Republicii Moldova cu România!
  2. Politicienii români, oricum lași în privința Unirii, vor avea un argument puternic împotriva unioniștilor: americanii nu acceptă Unirea, deci ea nu se poate face!
  3. Moldovenii antiunioniști vor susține că SUA nu acceptă Unirea și sunt de acord ca Moldova să fie în sfera de influență a Rusiei!
  4. Moldova va fi tratată ca un stat tampon între NATO și Rusia!
  5. Se va declanșa o propagandă antiamericană în România din cauza acestei declarații iresponsabile!
Cine este James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău?
În 1978 a absolvit Universitatea de Stat din Iowa, cu specializare în Studii internaționale și în limba rusă.
Între 1983 și 1986 a fost funcționar la ambasada SUA de la Moscova, unde a ocupat poziția de ”general services officer” și ”political officer”.
Între 19912 și 1994 a revenit la ambasada SUA din Moscova pe poziția de consul general adjunct.
Între 1995 și 1997 a fost directorul Centrului din Washington al Programului pentru refugiații sovietici.
Între 2003 și 2007 a revenit la Moscova, în calitate de consul general al ambasadei SUA.
Între 2007 și 2019 a fost adjunctul misiunii americane în Ucraina, la Kiev.
În 22 Mai 2014 a fost numit ambasador al SUA în Republica Moldova de către președintele american, prezentându-și scrisorile de acreditare la Președintele Republicii Moldova în 30 Inauarie 2015.
Într-adevăr, Moldova este un partener important al SUA în Europe de Est, după cum a dovedit acest diplomat al rușilor de la ambasada SUA la Chișinău: pentru SUA, conform declarațiilor acestui ambasador, Moldova nu are dreptul să se unească cu România, Moldova are altă istorie decât cea a României, moldovenii sunt alt popor decât poporul român, limba moldovenească este altceva decât limba română etc.
Ambasadorul SUA la Chișinău servește interesele Rusiei și lovește în interesul național al României, aliat strategic al SUA.
Declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău pun la îndoială sinceritatea și eficiența Parteneriatului strategic dintre SUA și România.
James Pettit, diplomat american care servește la Chișinău interesele Rusiei în dauna României, tocmai a lansat propaganda antiamericană în România.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…