Treceți la conținutul principal

Alexandru Tudorica: ''Iubirea e ca fumul de mici!'' Perle de la bac 2013

Alexandru Tudorica: ''Iubirea e ca fumul de mici!'' Perle de la bac 2013

Cea mai tare cugetare nu imi pare a fi "Iubirea e ca fumul de mici" (la urma urmelor, e ceva aproape "poetic" in aceasta analogie "culinara", din care cistigul e de partea micilor...). Cea mai "buna" cugetare" imi pare alta: Arghezi se depresiona cu poezie trista... Intelegeti deci ca poezia era pentru Arghezi ca un fel de absint, cu care el se imbăta, adica "se depresiona" (ati inteles: opusul lui "a se impresiona"); are logica lui, ipochimenul... De ce Dali, da, si el, nu? Vedeti ca se poate scoate ceva si din perlele urmasilor nostri? Dati-mi-i mie pe mina... (dar mariti-mi si pensia, in compensatie...)
Doamne apara si pazeste......acesta-i viitorul Romaniei ?????
Oare până unde se va ajunge cu culturile de ''perle'' ? Că suntem cam în Groapa Marianelor...
Vine tare din urma generatia asta fara viitor! 

 1. Ştefan cel Mare a bătut cel mai mulţi turci, era spaima ImperiuluiAustro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei şi a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia şi deja începea să le sune apa în cap.
  Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.
  Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte .
  Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis >să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război  Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap.
  Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui  l-a tăiat capu,şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi România a trecut prin “criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu.
  Nicolae Ceauşescu a construit cu doar câţiva oameni statul român modern în
  >sec. 19. A făcut fabrici, moluri, ştranduri. Aveam cele mai frumoase mine din Europa, unde minerii săpau frumos în pământ. Şi a mai rămas mii de tone de aur
  România era implicată în tot felul de relaţii internaţionale aiurea prin lume cu
  diverşi dubioşi. Asta nu era bine, deoarece îşi bătea toţi joc de ea ca şi acuma
  Hoţomanii din Imperiul Otoman au belit Ţara Românească de tot ce avea ea mai de preţ. Aur, carne, copii tineri pe care îi furau şi îi învăţau să fie hoţomani de mici.
 2. Nici nu ştiu care e treaba cu războiaele cu turci ruşi şi nemţi că ieu tot aud că unguri e obraznici şi ne fac probleme  
 3. “O noapte furtunoasă” est e amintirea poetului despre o vijelie care a rupt pomi şi a căzut pe maşini şi era oameni supăraţi, inundaţi cu posibile viituri. Ce mai, un front atmosferic a făcut deranj mare că a fost mai multă apă decât putea metru pătrat să înghită…
  Ion Sclavici a scris Budulea Taichi şi nu vreau să intru în detalii, că nu ştiu subiectul. Miaţi făcut o surpriză cu subiectu ăsta.
  Comunicarea în echipă nu e când cel mai tare antrenor Reghecumf dă ordin ceva şi pe stadion fuge ăia amboulea. Vorba ceia: Dacă comunicare nu e ce dracu e?
  Scrisoarea pierdută era a lui Joiana, combinată cu un politician ciumete ce avea poliţia la buton. El a trimis mascaţii să-i rupă cu cafteala pe >ăia de-au răpit scrisoarea şi onoarea din Joiana. Scrisoarea s-a găsit dar onoarea a rămas nerecuperată.
  *Când nu e comunicarea Oana şi Pepe divorţează.
 4. Ieu cred că Harapalb îi o comedie că cine mai crede că ursu din pădure are salăţi
  când să ştie că urşii coboară să mănânce la tomberoane şi să se joace cu turiştii.
  Unii scriitori au genul masculim, alţii genul feminim. Dar numai unii au genul epic…
  Dimensiunea temporală e atunci când nu simţi *zboară timpul. Lu Gigi Becali timpul îi zboară încet căi la bulău, mie îmi zboară rapid că uite că sa şi dus vara asta şi încep ploile…
  Comunicarea este sufletul scandalului. Băsescu îi dă numa comunicate în gură lu Ponta
  Toţi proştii din România sunt cetăţeni turmentaţi, dar nu toţi cetăţenii turmentaţi sunt proşti.
 5. ”Perlele” sunt culese di n lucrările elevilor din Timișoara:
  “Iubirea poetului pentru o poză e de neînţeles. Trec mii de femei pe lângă el, zilnic pe stradă, în carne şi oase, iar el tot de poză e îndrăgostit”
  “Arghezii se depresiona cu poezie tristă deoarece la modă se purta atunci stilul lui
  amărât. Arghezi e un trist că lumea gusta din tristeţi şi le citea pe nemâncate”
 6. “Model în viaţă sî îi şmecheria. Îmi eau model care ştie bani repid să facă, pentru că viața nare timp”
  “Iubirea plutea în aer ca fumul de mici. Iubirea e ca fumul de mici”
  “Accidentul este o operă de iubire accidentală. Oamenii se iubeau la nimereală ca o
  buşitură şi se mai dedulceau neaşteptat. Îşi bubuiau destinele în traficul vieţii amar”
  “An n pozează sălbatică cu buze ţuguiate şi romantică e din fire. Ştie să nebunească bărbaţi că îi lucrată pe forme şi ştil şi în inimă îi vagaboandă.
  “Na-re Teodor Arghiezi poezie veselă. Iel ştie că totul ăi negativi. Mâne poate îi mai bine poate nu cine ştie”
  “Simţeam că în jurnalul meu pot să îi înjur pe toţi fără să iau bătaie”
 7. ”Un model excelent de urmat în viaţă este fizicianul Stephen Hawking, pentru 1000 de motive. Dar nu e cool să spui fetelor de acum că vrei să ajungi ca unul într-un scaun cu rotile. Şi atunci te dai fan Alex Velea şi acasă citeşti “Scurtă istorie a timpului”
  Când te prinde iubirea stai şi te uiţi ca prostul la o poză, zile şi nopţi, iar oamenii nu înţeleg de ce”
  “Arghezi era specializat în urât”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE