Treceți la conținutul principal
Emil Mateiaș către Liviu Vălenaș
Scrisoare deschisă
Dragă domnule Liviu Vălenaş,

Eu personal, şi dumneavoastră ştiţi acest lucru, apreciez talentul dv. scriitoricesc. Aţi scris cărţi şi analize atât cu caracter tehnic cât şi de dezvăluiri ale atrocităţilor comunismului, cărţi care sunt demne de locuri fruntaşe în acet domeniu.
Este de asemenea cunoscut că sunteţi un adevărat „vânător“ al foştilor securişti, al informatorilor securităţii. Deşi nu vă susţin exagerările şi neadevărurile pe care le publicaţi, este absolut clar pentru toţi românii că securitatea, informatorii ei, au fost uneltele cele mai temute şi care au făcut cel mai mare rău poporului român. Iar pentru a scăpa de aceast surghiun, românii au ieşit la revoluţie iar peste 1300 dintre ei şi-au dat viaţa pentru adevărata libertate în România.

Ne aflăm la 23 de ani de la aceste evenimente. „Poporul român“ a ales, pentru a 3-a oară, ca senator, tocmai o asemenea unealtă a comunismului, Dan Voiculescu.

Ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung scrie în urma alegerilor de la 9 decem-brie: “Rezultatul alegerilor, O CATASTROFĂ PENTRU ROMÂNIA şi UE. Poporul s-a pronunţat, România are un nou Parlament. Dar este mult mai rău decât înainte. Printre parlamentarii aleşi duminică se află foşti colaboratori ai Securităţii, persoane condamnate pentru spălare de bani, escroci şi trişori”.

Poporul ştie că Dan Voiculescu a condus şi va conduce şi în continuare, din umbră, politica românească. Pentru poporul român este indiferent că cineva e fost informator, că cineva a plagiat şi astfel a furat statul. Atunci mă întreb după ce atâta sârguinţă din partea dumneavoastră pentru ceva care nu are nici un sens pentru poporul român, pentru ceva care pe români nu-i interesează ?

“Schimbarea din România este nu numai un simptom al erodării statului de drept. Ea are urmări geopolitice, care se văd mult mai clar de la Washington decât din politicul Bruxelles cu deficienţe de vedere”, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, făcând referire la recenta declaraţie privind România, făcută de secretarul american de stat, Hillary Clinton, la OSCE.
În acest context, permiţi-mi să vă întreb încă o dată, ce rost au acerbele dv. investigaţii din vreme ce poporul adoră informatorii securităţii. Pentrucă vă asigur, în cel puţin 70 % din circumscripţiile electorale din România, rezultatul pentru Dan Voiculescu ar fi fost aceleaşi.

Emil Mateiaş
Germania
2012.12.11

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE