Treceți la conținutul principal

Părintele Vichentie Nechifor VIGLA Ctitorii și așezăminte române}ti în Sfântul Munte Athos Ghid spiritual, istoric şi cultural

Carte de citit și dăruit prietenilor

Într-una din călătoriile pe Muntele Athos autorul acestei note a cunoscut un calugar neobisnuit - absolvent a 3 facultati si un master, vorbitor fluent a multor limbi straine, duhovnic al unor cunoscuti oameni politici din Estul Europei. Povestea vietii si a patimilor lui a descris-o in nuvela "Parintele Vichentie". 

Călugarul a lansat de curând o nouă carte despre Athos, pe care m-a rugat să o difuzez cunoscuților mei, ca să afle despre Sfântul Munte multe informații inedite pe care el le-a surprins stând acolo ani indelungați. 
Cartea "Ctitorii și asezaminte românești în Sfântul Munte Athos" scrisî de călugărul Vichentie Nechifor este doar un mic ghid spiritual, istoric si cultural. 
Urmează "Mari duhovnici romani din Sfântul Munte Athos" și "Povestiri minunate din Grădina Maicii Domnului" - cărți pe care speră să le termine în câteva luni.

Dacă vi se pare interesantă cartea lui, dați-o și prietenilor dumneavoastră să o citească.

Dacă va fi încurajat și textele lui își vor găsi loc in inimile unor cititori, părintele se va apuca să scrie o enciclopedie athonită, așa cum nu a scris nimeni până acum. Materiale bibliografice a adunat foarte multe. 

Îi puteti scrie la ioan_eugen_nechifor@yahoo.ro.

Bruno Ștefan

Părintele Vichentie Nechifor 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE