Treceți la conținutul principal

Zonă cu potenţial criminogen ridicat


Realitatea bate propaganda soroșistă: Cartier din Timișoara declarat “zonă de siguranță specială” din cauza infracționalității țigănești
ADMINISTRATIE | 18-02-2014 16:41Mafia imobiliară ţigănească din Timişoara a afectat de ani de zile zona centrală a oraşului de pe Bega, fapt relatat pe larg de presa locală şi naţională. Acum şi cartierele mai mărginaşe au ajuns pradă infracţionalităţii, de data aceasta nemaifiind vorba de afaceri de milioane de euro cu imobile istorice ci de bătăi, jafuri şi tâlhării.
Zona Pieței Traian din Timişoara, un cartier istoric unde populaţia ţigănească este bine reprezentată numeric, a fost declarată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie “zonă specială de siguranţă”. Decizia a fost luată după ce acolo au avut loc mai multe jafuri, tâlhării sau alte violenţe, anunţă Digi 24.
Oamenii se plâng că le este frică să mai iasă noaptea din case, astfel că numărul echipajelor care supraveghează zona a fost suplimentat. ”Noaptea e periculos, sunt spargeri, maşini… Este o anumită populaţie locală aici… care ar trebui monitorizată până la urmă. Chiar ar trebui să se circule, să fie poliţie, nu ştiu ce să zic, poate mai mult din partea autorităţilor”, susţin locuitorii din zonă.

În urmă cu mai bine de o lună, un patron al unei firme din cartier s-a trezit cu magazinul devastat de flăcări, amintesc jurnaliştii de la secţia locală a postului de televiziune Digi 24. Oamenii legii au ajuns la concluzia că incendiul a fost provocat. Cel mai recent incident a avut loc săptămâna trecută când o spargere s-a dat chiar sub ochii unei patrule de jandarmi.
 ”Este o zonă cu potenţial criminogen ridicat. Poliţiştii desfășoară activităţi zilnice pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi ordine publică”, a precizat Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Complexul Studenţesc sau spaţiile din apropierea pieţelor agroalimentare din Timişoara sunt alte locaţii aflate în atenţia poliţiei şi care ar putea fi trecute şi ele pe lista zonelor speciale de intervenţie.
De ani de zile, un preot din Timişoara este terorizat de ţiganii din cartierul Fabric, o zonă care cuprinde şi Piaţa Traian. Părintele paroh Branislav Stancovici de la Biserica Ortodoxă Sârbă “Sfântul Gheorghe” din Piaţa Traian a povestit încă de acum doi ani cum ţiganii urinează pe gardul lăcaşului de cult şi cum au transformat zona într-un focar de infecţie din cauza gunoiului aruncat pe spaţiul public.

“Biserica noastră este monument istoric, dar este cea mai neglijată din oraş. Avem rampă de gunoi în spate. În fiecare dimineaţă vine un tractor şi adună gunoaiele, dar asta nu rezolvă nimic. Gardul bisericii a fost transformat în toaletă publică. Strămoşii noştri îşi făceau cruce acolo şi acum se urinează. Vin şi îşi bat joc de noi. Păi zic că în spate nu e nimic, dar acolo este Altarul, cel mai sacru loc din biserică. Şi de gunoaie… avem contract cu Retim. Vin ţiganii şi ne fac pagube, aruncă de toate. Dar şi oamenii care au firme acolo vin şi aruncă să nu plăteasca la Retim. De ani de zile suferim aşa. Ne e ruşine să primim oaspeţi şi ar veni mulţi turişti. Ţiganii vin şi ne fac în ciudă, ne jignesc, ne înjură, ne scuipă. Ne şi ameninţă, să ştiţi”, a declarat la vremea respectivă preotul în cadrul unei şedinţe a Consiliului consultativ de Cartier Fabric, citat de Opinia Timişoarei.

Din cauza problemelor tot mai acute legate de siguranţa cetăţeanului, marşurile tradiţionale ale naţionaliştilor de la Noua Dreaptă împotriva infracţionalităţii ţigăneşti au avut în ultimii ani ca punct de pornire tocmai Piaţa Traian, o zonă puternic afectată de valul de infracţiuni comise prin violenţă, fapt recunoscut acum şi de poliţişti.

Sursa: FrontPress.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE