Treceți la conținutul principal

Scrisoare deschisă Domnului Ciprian Dobre, preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş

Stii TV
UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA
Filiala  MUREŞ


Scrisoare deschisă

           Domnului Ciprian Dobre, preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş

           Domnule preşedinte, 
          Aflăm cu stupoare că pe site-ul Consiliului Judeţean Mureş a fost afişat de curând un proiect de desfiinţare – din punct de vedere juridic şi administrativ – al celor mai importante publicaţii literare ce au apărut vreodată în judeţul Mureş: revistele Vatra şi Lato, care s-au impus, în timp, sub aspect valoric, atât în plan naţional cât şi internaţional. Cum statutul juridic al acestor publicaţii a fost dobândit şi este deţinut în continuare de către Uniunea Scriitorilor din România, ne adresăm dumneavoastră cu o întrebare simplă: cu ce drept se intenţionează să se intervină în personalitatea juridică şi să se “îngroape” în anonimat cele două publicaţii, care sunt şi mărci culturale reprezentative ale Transilvaniei? La această gravă eroare, pe cale de a fi comisă, credem că se răsucesc în morminte până şi fondatorii, din 1894, ai primei serii a revistei Vatra – Coşbuc, Slavici şi Caragiale!          
Nu ştim ce calcule de eficienţă economică s-au făcut, dacă procesul de rentabilizare a “muncii” a început tocmai cu cele două reviste, cele mai slab bugetate dintre instituţiile de cultură pe care le administrează C. J. Mureş şi care, culmea, mai reuşesc să aducă şi ceva venituri proprii! 
          Cât priveşte aspectul rentabilităţii, credem că oricine poate sesiza cu uşurinţă că în cultură, în învăţământ şi în artă, acesta nu se măsoară în cifre financiare, ci în cu totul alte “unităţi” de măsură – mai subtile, dar mai puternic ancorate de minte, inimă şi suflet!
          Insistăm să mai meditaţi asupra acestei probleme şi, într-un final, sperăm să reveniţi asupra deciziei dumneavoastră!
          Cu stimă,     
                                                                                                   Preşedinte

                                                                                 Prof. univ. dr. CORNEL MORARU

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE