Treceți la conținutul principal

HAI PROSTIME, BELESTE OCHII LA HANTENE SI FI FERICITA!

Suntem complici fericiți ai propriei noastre mizerii morale și materiale.
Am găsit pe Internet, pe situl ziarului Adevărul, în comentariul semnat Zizi, această frază istorică, care se aplică nu doar cetățenilor României ci tuturor cetățenilor Pământului (de Univers neștiind destule, nu știu dacă mai există alte planete unde să se fi inventat tembelizorul!)

HAI PROSTIME, BELESTE OCHII LA HANTENE SI FI FERICITĂ!

O sinteză excepțională a imbecilizării prin hipnotizarea cetățeanului cu ajutorul oglinzii. Ecranul televiziunii este oglinda fidelă a preocupărilor vizibile ale majorității din care facem parte. Numitorul comun. Preocupările invizibile, adică dificultatea de a trăi, viețile propriuzise, nu ajung să se vadă la Tembelizorul, unde cenzura a ajuns la un rafinament niciodată atins sub alte regimuri politice, acelea dictatoriale, «nedemocratice».

Pe vremuri cârteam contra cenzurii, acum ea se face cu acordul nostru, devreme ce nu doar că plătim redevența, abonamentul, dar ne smulgem bucuroși și zăpăciți trei-patru ore din viață pentru a ne lăsa prostiți și manipulați, furați și îndobitociți de manele, de seriale americane tipizate, de plăvărăgeala fără frâu și sens a experților și analiștilor politici, care întorc pe față și pe dos frazele agramate ale unor șpăgari, vânzători de țară, nebuni de legat, țepari, maneliști politici.*

Dan Culcer


* Mă refer la toți oamenii politici care s-au perindat de la 25 decembrie 1989 la conducerea treburilor românești. Ca să fiu clar, încep seria cu Ion Iliescu, Petre Roman, Stănculescu, Constantinescu, și las loc liber pentru orice parlamentar, senator, ministru, secretar de stat, de atunci și pînă acum. Chiar cei mai puțin imbecili dintre ei au dovedit la un moment dat un blocaj intelectual sau moral care nu poate fi scuzat.Iar despre electorat, ce să mai zic! Menținerea răului este responsabilitate noastră comună, suntem complici fericiți ai propriei noastre mizerii morale și materiale.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

26 februarie 2014 Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană!

Editorial Porumbacu a scăpat porumbelul: Klaus Werner Iohannis, care se vrea premier sau preşedinte al României, are şi cetăţenie germană! Posted by on 26 februarie 2014 Partajare99 Constituţia României nu-i permite lui Iohannis Klaus Werner să ocupe funcţia de ministru, prim-ministru şi nici preşedinte al României, fiindcă are dublă cetăţenie!
  Lui Crin Antonescu i-a scăpat, în data de 23 februarie a.c., la emisiunea „După 20 de ani” a unei televiziuni private, o afirmaţie foarte gravă: „(…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis (…)” (http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-arunca-in-aer-usl-mai-devreme-sau-mai-tarziu-klaus-iohannis-va-fi-premier-in-locul-lui-ponta_128519.html#ixzz2u8L8UnT0) Mai clar decât atât nu se poate: Klaus Werner Iohannis are cetăţenie germană! Păi, atunci cum…

Raluca Prelipceanu. Conferință- Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie

Conferința cu tema Migrațiune și mentalități – un sfert de veac de tranziție și bejenie susținută de doctor în științe economice Raluca Prelipceanu, a fost o surpriză totală pentru auditoriu. În primul rând deoarece Raluca Prelipceanu și-a luat masteratul și doctoratul la Sorbona cu o temă similară, în urma unei ample cercetări făcute direct pe teren, vreme de mai mulți ani, în mai multe țări europene, SUA și Canada, după care i s-a propus să lucreze la Banca Mondială sau ca înalt funcționar în domeniul economic la Bruxelles.
A refuzat, după ce s-a convins de duplicitatea și fariseismul acestor instituții și a revenit în România să ajute la reconstrucția economică a țării. Dezamăgirea a fost totală, întrucât, la nivelul ei de instrucție, nu s-a găsit un post în care să fie angajată ca să-și poată dovedi utilitatea și să-și câștige cinstit și demn o pâine. Așa se face că a intrat în monahism, la o mănăstire din apropierea orașului Câmpeni, pentru a putea să-și continue cercetările econo…

Biblioteca Digitala a Bucurestilor Colecţii > PUBLICAŢII PERIODICE